Święty Mikołaj Zadania ćwiczenia zagadki

Zadania, ćwiczenia i zagadki dla dzieci w wieku 0-4 lat związane ze Świętym Mikołajem.

Informacje dodatkowe o Święty Mikołaj Zadania ćwiczenia zagadki:

Wydawnictwo: Publicat
Data wydania: b.d

Kup książkę Święty Mikołaj Zadania ćwiczenia zagadki

Święty Mikołaj Zadania ćwiczenia zagadki - opinie o książce

Avatar użytkownika - martucha180
martucha180
Przeczytane:2016-12-19, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie - poradniki 2016,
Książka jest przepięknie wydana. Okładka z uśmiechniętym Świętym Mikołajem woła do siebie wszystkie dzieciaki. W dodatku nietypowy jej kształt został dopasowany do chodu bohatera. Kartki to wielkie, większe niż A-4, strony z tektury. Dzięki temu książka jest solidna i małe dzieci jej tak szybko nie zniszczą. Na początku jest opowiastka o spierających się Mikołajach i Mikołajku, a obok piękna ilustracja obrazująca ów spór. Dziecko się z niej nie tylko dowie, jak ciężka jest praca Mikołajów, ale też jak można ich wyręczyć. Następnie zamieszczonych jest 10 różnorodnych zadań, po 2 na każdej stronie. Mały czytelnik porządkuje ilustracje, uczy się robić ozdoby choinkowe, papier do pakowania prezentów, przygotowuje kartki świąteczne czy ozdoby na stół wigilijny.. Ale także poznaje podstawowe informacje o Mikołaju, ćwiczy umiejętności manualne, spostrzegawczość, wyrabia gust, a przede wszystkim uczy się kultywować świąteczne tradycje. Bo tak naprawdę o to chodzi w tych zabawach - by tradycje zostały przekazane kolejnym pokoleniom. A na końcu, przysłowiowa kropka nad i, czyli kolęda, ta najpiękniejsza i najbardziej znana - ,,Cicha noc". Obok tekstu jest też zapis nutowy i ilustracja. Jak wskazuje wydawca, książka jest przeznaczona dla dzieci w wieku 0-4 lata, choć ja uważam, że i 7-latek z niej dużo skorzysta. Polecenia są jasne i dokładne, zaś ilustracje wyraźne i precyzyjne, by łatwo można było coś wykonać. Jeśli macie maluchy w domu, to ta książeczka związana ze Świętym Mikołajem jest dla nich, oczywiście z Waszą pomocą.