Książeczka zawiera sprawdzone przepisy wszystkich tradycyjnych potraw, które powinny się znaleźć na każdym wielkanocnym stole, ale także proponuje, w formie dyskursu, alternatywną koncepcję kulinarną dla osób, które boją się, nie chcą albo nie wolno im utyć. Są też w niej propozycje menu śniadania wielkanocnego, świątecznego obiadu i uroczystej kolacji.
Książeczki tej nie napisali kucharze ani gastronomowie (ani tym bardziej gastrolodzy) - napisali ją ludzie, którzy lubią jeść dobre rzeczy. Wszystkie potrawy tu opisane jedliśmy wielokrotnie i zawsze nam bardzo smakowały. Gotowały nam je i piekły nasze prababki, babki, matki i ciotki, co biorąc pod uwagę wiek starszego współautora, oznacza, że wszystko to było testowane grubo ponad 70 lat. Natomiast podane tu przepisy są absolutnie sprawdzone i stosowane przez nas w praktyce. Życzymy przyjemności w kuchni, udanych wyników i aplauzu przy stole. Wesołego Alleluja!
Informacje dodatkowe o Święta wielkanocne. Przepisy i obyczaje:
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Poradniki
ISBN:
978-83-74-69487-2
Liczba stron: 56
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,