Świat na talerzu

Ocena: 0 (0 głosów)
Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych zakątkach świata, ale nie tylko... Z opowieści naszych autorów przebija też nostalgia za polskim barszczem, razowcem i świeżutką mizerią. Jak smakują pieczone mrówki, hamburger z krokodyla, świeży szpik z kości karibu? Jak przyrządzić najsmaczniejsze karaluchy? Jaki był ulubiony koktajl Ernesta Hemingwaya? Co Szwedzi dodają do klusek? Odpowiedzi na te pytania i egzotyczne przepisy można znaleźć w książce. Pomysł, opracowanie tekstów, wstęp, sylwetki Autorów i przypisy: Beata Pawlikowska.

Informacje dodatkowe o Świat na talerzu:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2004-11-01
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-89019-87-6
Liczba stron: 206

więcej

Kup książkę Świat na talerzu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Świat na talerzu - opinie o książce

Inne książki autora
Kurs szczęścia
Beata Pawlikowska0
Okładka ksiązki - Kurs szczęścia

Podświadomość jest jak dzikie, przestraszone zwierzątko. Trzeba je cierpliwie i wytrwale oswajać – bo dopiero wtedy pozwoli ci podejść bliżej i naprawdę...

Kurs pozytywnego myślenia. Moja wewnętrzna moc
Beata Pawlikowska0
Okładka ksiązki - Kurs pozytywnego myślenia. Moja wewnętrzna moc

Zmiana sposobu myślenia to najbardziej niesamowite i skuteczne narzędzie do naprawienia swojego życia. Wszystko wtedy się zmienia na lepsze. Absolutnie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy