Świat na talerzu

Ocena: 0 (0 głosów)
Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych zakątkach świata, ale nie tylko... Z opowieści naszych autorów przebija też nostalgia za polskim barszczem, razowcem i świeżutką mizerią. Jak smakują pieczone mrówki, hamburger z krokodyla, świeży szpik z kości karibu? Jak przyrządzić najsmaczniejsze karaluchy? Jaki był ulubiony koktajl Ernesta Hemingwaya? Co Szwedzi dodają do klusek? Odpowiedzi na te pytania i egzotyczne przepisy można znaleźć w książce. Pomysł, opracowanie tekstów, wstęp, sylwetki Autorów i przypisy: Beata Pawlikowska.

Informacje dodatkowe o Świat na talerzu:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2004-11-01
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-89019-87-6
Liczba stron: 206

więcej

Kup książkę Świat na talerzu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Świat na talerzu - opinie o książce

Inne książki autora
Szczęśliwe garnki. Kulinarne przepisy na zimę
Beata Pawlikowska0
Okładka ksiązki - Szczęśliwe garnki. Kulinarne przepisy na zimę

Nowa autorska seria książek kulinarnych Beaty Pawlikowskiej, która proponuje szybkie, zdrowe i pyszne dania z prostych, naturalnych składników...

Blondynka w kwiecie lotosu
Beata Pawlikowska0
Okładka ksiązki - Blondynka w kwiecie lotosu

"Kwiat lotosu to święty symbol buddyzmu i ludzkiej duszy. Sięga korzeniami dna stawu i pnie się ku górze. Kiedy kwiat lotosu rozkwita na powierzchni zawsze...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy