Superżywność to prawdziwy pokarm przyszłości! David Wolfe, guru surowej diety i pomysłodawca super zdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które wzmacniają zdrowie i przedłużają życie. Nie tylko opisuje zawarte w nich mikroelementy, ale podaje też realne korzyści, jakie płyną z włączenia tego typu jedzenia do swojej diety.
Autor wskazuje cenne źródła czystych protein, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, enzymów i innych elementów odżywczej układanki. W zestawieniu znalazły się superfoods, które mogą poprawić m.in. wzrok, sprawność seksualną, regulować poziom hormonów, wzmacniać odporność i pomagać pokonać zły nastrój. Niezwykle cenny jest też obszerny opis właściwości produktów pochodzenia pszczelego: miodu, pyłku kwiatowego, pierzgi i propolisu. Kolejne rozdziały wzbogacają zachęcające, niebanalne,przepisy na bezglutenowe potrawy z superżywnością (np. czekoladowe tortille), a także rady, dzięki którym każdy z łatwością przemyci te skarby natury do codziennych posiłków.
To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem!
Informacje dodatkowe o Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości:
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2015-03-20
Kategoria: Poradniki
ISBN:
978-83-64645-54-9
Liczba stron: 376
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Przeczytane:2015-10-18, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2015, Mam,