Tego lata pozwól wybrzmieć swojej melodii!
Dla Avery muzyka zawsze była rodzajem ucieczki. Ale po tym, jak zdradziła ją najlepsza przyjaciółka, nawet idealnie dobrane playlisty nie pomagają jej zapomnieć o tym, co się stało. Co gorsza, rodzice zaciągnęli ją i jej siostrę Lauren, która ma obsesję na punkcie mediów społecznościowych, na wakacje na odległym kempingu w leśnej głuszy. Właśnie wtedy, gdy Avery uznaje, że tego lata nie spotka ją nic ciekawego, poznaje Brooksa - tajemniczego, frustrująco czarującego Brooksa - który jest członkiem personelu. Co oznacza, że jest on całkowicie poza zasięgiem.
To, co zaczyna się jak katastrofa, zamienia się w... fascynującą przygodę. A kiedy Brooks oferuje jej życiową szansę, Avery musi zastanowić się, jak daleko jest gotowa się posunąć, aby dowiedzieć się, czego chce, kim chce być, odnaleźć swój głos i usłyszeć, jak brzmi jej własna melodia.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-07-17
Tytuł oryginału: Sunkissed
Autumn spotyka nieprzyjemna sytuacja: przez przypadek zostaje zamknięta w szkole na cały weekend. Gdy wydaje jej się, że gorzej już być nie może, okazuje...
Przez całe liceum Gia była typem szkolnej gwiazdy. A teraz miała jeszcze fajnego, starszego od siebie chłopaka, o którym tyle opowiadała znajomym...
Przeczytane:2024-08-05, Ocena: 6, Przeczytałem,
??
Avery ma złamane serce po tym, jak dowiedziała się, że zdradziła ją najlepsza przyjaciółka. Dziewczyna na szczęście będzie miała okazję odciąć się od świata, problemów i mediów społecznościowych, ponieważ rodzice zabierają ją i jej siostrę na kemping w miejscu bez zasięgu na całe dwa miesiące.
Na miejscu Avery poznaje czarującego, intrygującego Brooksa, który jest członkiem personelu. Choć ich znajomość nie zaczyna się dobrze, wkrótce oboje zdają sobie sprawę, że mogą sobie nawzajem pomóc w przezwyciężeniu pewnych trudności.
??
Co znajdziecie w tej książce?
? motyw muzyki
? siostrzaną relację
? vibe Camp Rocka
? odkrywanie swojej drogi
? kemping w leśnej głupszy
Świetne to było! Doceniam tę historię przede wszystkim za wakacyjny klimat i za to, że totalnie się przy niej rozerwałam. Styl autorki jest lekki i przyjemy, dzięki czemu książka właściwie sama się czytała.
Bardzo podobał mi się motyw siostrzanej relacji, która została ukazana naprawdę realistycznie. Fajnie było widzieć jak mimo wielu różnic i nieporozumień dziewczyny mogły na siebie liczyć.
Wątek romantyczny również przypadł mi do gustu, pewnie dlatego, że wszystko działo się przy akompaniamencie nastrojowych kawałków o miłości, dzięki czemu czułam się jak młodsza ja, oglądająca znów Camp Rocka.
Cieszę się, że autorka oprócz romansu i wakacyjnego klimatu omówiła tutaj też rozwój głównej bohaterki, która postanowiła odnaleźć to, co daje jej radość oraz wreszcie zawalczyć o siebie zamiast uszczęśliwiać innych.
Choć nie jest to jakaś bardzo odkrywcza historia, oceniam ją wysoko, ponieważ dała mi wszystko, czego od niej oczekiwałam, a nawet więcej!
Jak dla mnie idealna książka na lato, polecam ?
[współpraca reklamowa z @wydawnictwoyoung]