Star Wars Komiks 3/2014

"W numerze 3/2014 znalazł się 44-stronicowy komiks zatytułowany Więzi rodzinne. To kolejna na naszych łamach opowieść z serii X-wing: Eskadra Łotrów. Rozgrywa się bezpośrednio po wydanej prawie dokładnie rok temu historii Życie barona Fela ("Star Wars Komiks” nr 3/2013). W tamtym komiksie baron Soontir Fel, największy as myśliwski Imperium Galaktycznego, był przesłuchiwany przez rebeliantów, którzy go pojmali. Baron opowiedział przesłuchującym o swoim życiu, a także o swojej rodzinie, która, jak wskazuje tytuł, odgrywa bardzo ważną rolę w fabule Więzi rodzinnych. Tym razem Eskadra Łotrów, czyli elitarna jednostka myśliwska Sojuszu Rebeliantów, musi wykonać zadanie, które przeszło do historii jako misja na Korelię – planetę, która nieszczególnie ucierpiała podczas galaktycznej wojny domowej. Zamieszkana przez gatunek ludzki Korelia należy do najważniejszych planet w uniwersum Star Wars. Z Korelii pochodził Han Solo, który pilotował Sokoła Millenium zbudowanego w tamtejszej stoczni. Stocznia wytwarzała także słynne koreliańskie korwety (właśnie koreliańska korweta była pierwszym widokiem, jaki po napisach początkowych ujrzeli na ekranie widzowie podczas premiery Nowej nadziei w 1977 roku)." źródło opisu:

Informacje dodatkowe o Star Wars Komiks 3/2014:

Wydawnictwo: Egmont