STAR WARS Aftermath: Kres Imperium

Trzecia część serii Koniec i początek

Kolejna część cyklu, którego akcja rozgrywa się pomiędzy Powrotem Jedi a Przebudzeniem mocy.

Po raz pierwszy w tej generacji w galaktyce została przywrócona demokracja. Nowa Republika jest wyczerpana po ataku Imperium - dopóki trwa wojna, nie ma mowy o bezpieczeństwie.

Na dalekiej planecie Jakku, poza zasięgiem wzroku Republiki, ukrywający się Gallius Rax buduje swoją armię, by odtworzyć potęgę Imperium. Wkrótce jego mroczne plany pokrzyżuje była wielka admirał - Rae Sloane.

Tymczasem, nie wiedząc nic o Raksie, Nora Wexley i jej załoga poszukują jakichkolwiek informacji o zbiegłej Sloane. Przekonani,

że Sloane zna tajemnicę upadku Imperium, nieświadomie zbliżają się na Jakku, gdzie niebawem losy Imperium rozstrzygną się po raz kolejny.

Informacje dodatkowe o STAR WARS Aftermath: Kres Imperium:

Wydawnictwo: Uroboros
Data wydania: 2017-11-08

Kup książkę STAR WARS Aftermath: Kres Imperium

STAR WARS Aftermath: Kres Imperium - opinie o książce

Drozdy. Dotyk przeznaczenia
Chuck Wendig0
Okładka ksiązki - Drozdy. Dotyk przeznaczenia

Thriller, jakiego jeszcze nie było. Szaleńczo szybka akcja, ostry język, mocne sceny, autentyczne uczucia. Autor błyskotliwie miesza konwencje, czerpie...

Drozdy: Posłaniec śmierci
Chuck Wendig0
Okładka ksiązki - Drozdy: Posłaniec śmierci

Miriam próbuje. Naprawdę się stara, ale bezskutecznie. Życie z Luisem nie układa się tak, jak powinno. Szczerze mówiąc, w ogóle się nie układa. Od roku...