Spółdzielnie mieszkaniowe. Komentarz. Wzory pozwów i wniosków sądowych

Komentarz jest aktualnym i praktycznym przewodnikiem po ustawie o spółdzielniach mieszkaniowych. W opracowaniu omówiono także przepisy ogólne ustawy Prawo spółdzielcze z 1982 r., które odnoszą się do spółdzielczości mieszkaniowej.Czwarte wydanie uwzględnia nowelizację ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych z 14 czerwca 2007 r. oraz aktualne orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego, Sądu Najwyższego i sądów apelacyjnych. Książka zawiera także wzory ważniejszych pozwów i wniosków sądowych w zakresie praw i roszczeń spółdzielni i ich członków oraz wyciągi z najistotniejszych dla spółdzielczości mieszkaniowej ustaw.Publikacja jest przeznaczona w szczególności dla adwokatów, radców prawnych i sędziów oraz członków i władz spółdzielni mieszkaniowych.Roman Dziczek jest sędzią Sądu Apelacyjnego w Warszawie, specjalistą w zakresie prawa rzeczowego i spółdzielczego. Jest autorem opracowań i komentarzy dotyczących szeroko rozumianej tematyki mieszkaniowej oraz nieruchomości. Był ekspertem sejmowym w czasie prac legislacyjnych nad ostatnią nowelizacją ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych.

Informacje dodatkowe o Spółdzielnie mieszkaniowe. Komentarz. Wzory pozwów i wniosków sądowych:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne

Kup książkę Spółdzielnie mieszkaniowe. Komentarz. Wzory pozwów i wniosków sądowych

Spółdzielnie mieszkaniowe. Komentarz. Wzory pozwów i wniosków sądowych - opinie o książce

Ochrona praw lokatorów Dodatki mieszkaniowe komentarz wzory pozwów
Roman Dziczek0
Okładka ksiązki - Ochrona praw lokatorów Dodatki mieszkaniowe komentarz wzory pozwów

Niniejsza książka jest kolejną pozycją autorstwa sędziego Sądu Apelacyjnego w Warszawie Romana Dziczka, wpisującą się w szeroko rozumianą problematykę...

Postępowania cywilne w sprawach dotyczących nieruchomości
Roman Dziczek0
Okładka ksiązki - Postępowania cywilne w sprawach dotyczących nieruchomości

Opracowanie zawiera omówienie przepisów prawa materialnego i procesowego w zakresie praw i roszczeń ustawowych i umownych dotyczących nabycia własności...