Smaki Toskanii

Ocena: 0 (0 głosów)

Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko:

zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury...

Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię.

Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i  przechodzą z pokolenia na pokolenie.

 

W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej

podstawę stanowią naturalne  składniki,  przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W

większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości

składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się

intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.

 

,,Smaki Toskanii" to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka

w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a

także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.

 

Piękne wyraziste zdjęcia  przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez

autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie

się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw - zwłaszcza w dobrym towarzystwie -

przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.

 

,,[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole"

- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.

Informacje dodatkowe o Smaki Toskanii:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2011-09-12
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788376702308
Liczba stron: 160

więcej

Kup książkę Smaki Toskanii

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem
Aleksandra Seghi0
Okładka ksiązki - Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem

Kontynuacja książki Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam...

To jest Italia!
Aleksandra Seghi0
Okładka ksiązki - To jest Italia!

Miasteczka pełne barw, skąpane w promieniach słońca. Starożytne zabytki, kilkusetletnie kamienice, ukwiecone balkony i okna. Znamy ten idylliczny obrazek...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy