Smaki Toskanii

Ocena: 0 (0 głosów)

Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko:

zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury...

Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię.

Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i  przechodzą z pokolenia na pokolenie.

 

W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej

podstawę stanowią naturalne  składniki,  przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W

większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości

składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się

intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.

 

,,Smaki Toskanii" to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka

w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a

także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.

 

Piękne wyraziste zdjęcia  przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez

autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie

się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw - zwłaszcza w dobrym towarzystwie -

przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.

 

,,[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole"

- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.

Informacje dodatkowe o Smaki Toskanii:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2011-09-12
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788376702308
Liczba stron: 160

więcej

Kup książkę Smaki Toskanii

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem
Aleksandra Seghi0
Okładka ksiązki - Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem

Kontynuacja książki Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam...

Zielona Toskania
Aleksandra Seghi0
Okładka ksiązki - Zielona Toskania

"Zielona Toskania' to opowieść o życiu Polki, która od wielu lat mieszka, pracuje i wraz z włoskim mężem wychowuje córkę w toskańskim miasteczku...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy