Julia wyjechała z rodzinnego Szczecina do Irlandii studiować prawo. Teraz, gdy już kończy studia, marzy o zwiedzeniu wraz z przyjaciółkami Zielonej Wyspy, a potem znalezieniu pracy w swoim zawodzie. Jedno spotkanie na bankiecie z zielonookim nieznajomym odmieni całe jej życie. Zakochują się w sobie od pierwszego wejrzenia, ale ich wspólna droga nie będzie usłana różami…
Czy wielka namiętność znajdzie spełnienie?
Jakie sekrety ma przystojny Francuz?
Jaką cenę będą musieli zapłacić za swoje szczęście?
Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2020-11-12
Julia jest Polką, która studiuje prawo w Irlandii. Na pewnej imprezie poznaje przystojnego zielonookiego Francuza - Vincenta. Od początku napięcie erotyczne między nimi jest tak wielkie, że Julia rozpoczyna... drugi kierunek studiów. Prócz prawa zaczyna się zajmować chemią. Damsko- męską oczywiście. W łóżku jest idealnie. Poza nim różnie, choćby z tego względu, że Vincent skrywa różne sekrety. Czy będą razem?
Niestety "Smak pożądania" momentami przekracza granice dobrego smaku. Zbyt dużo jest tu scen erotycznych. Odrobina pikanterii oczywiście wpływa korzystnie na potrawę. Niestety nadmiar pikanterii grozi niestrawnością.
dr Kalina Beluch
Dzień dobry 😘
Smak pożądania
Nana Bekher autorka
LUCKY Wydawnictwo
Muszę wam się do czegoś przyznać
Każda przeczytana książka o tej autorki zostawia u mnie wiele przemyśleń, refleksji oraz pragnienia jeszcze więcej książek
Nana po raz kolejny pokazuję jak jest dobra w tym co robi ,a ja mogę w tym uczestniczyć
Smak pożądania
Julia jako nasza główna bohaterka wyjechała do Irlandii w pogoni za marzeniami o dalszej edukacji
Teraz kończy studia prawnicze
Jednak coś każe jej zostać tam
Nie chce wracać do Polski
Zaczyna szukać pracy.
W między czasie daje namówić się przyjaciółce na bankiet.
Poznaje tam bardzo przystojnego mężczyznę o imieniu Vincent.
Jest on bardzo tajemniczy co dodatkowo ją przyciąga
Para zakochuje się w sobie i wszystko układa się jakoś dziwnie za dobrze
Jest tylko jedna dziwna rzecz
Nigdy nie ma go na weekendy
Jeździ do swojej mamy do Paryża gdyż ta jest chora i musi się nią zająć
Nie było by to dziwne gdyby nie fakt że w tym czasie nie ma z nim żadnego kontaktu
W tygodniu wraca I żyje jak gdyby nigdy nic swoim dalszym życiem
Julia idąc za rozumem chce to sprawdzić
Wtedy dowiaduje się prawdy na jego temat
Zrozpaczona dziewczyna chce porzucić swoją miłość jednak on nie daje za wygraną
Wtedy on odkrywa straszne tajemnice dziewczyny
Ale jak myślicie ...
Wybaczać sobie wzajemne kłamstwa?
Wszystkiego dowiecie się czytając Smak Pożądana 😍
⭐ RECENZJA ⭐
Jak już nie raz wspominałam, bardzo dobrze znam twórczość Nany Bekher, z którą miałam okazję zapoznać się jakieś dwa lata temu na Wattpad. Dlatego też losy Juli i Vincenta również poznałam już wcześniej. Niemniej odświeżona wersja papierowa równie mocno mnie zachwyciła.
"Smak pożądania" to historia młodej studentki prawa, która przyjechała na studia do Irlandii i pewnego tajemniczego i bardzo przystojnego Francuza. Mogłoby się wydawać, że to zwyczajny romans dwojga ludzi, ale tak nie jest. To pełna sekretów, kłamstw, intryg, a przede wszystkim czystej, szczerej miłości i namiętności, opowieść o dwojgu ludzi, którzy walczą o siebie.
Kto nie chciał być kiedyś szaleńczo zakochany? Kto nie marzył o miłości od pierwszego wejrzenia?
Julia podejmując się dorywczej pracy jako hostessa, na pewno nie spodziewała się właśnie takiej miłości - miłości od pierwszego wejrzenia. I tu gdzie powinna zacząć się sielanka, bo w końcu miłość połączyła ich oboje, okazuje się że czeka ich wiele przeciwności losu. Vincent skrywa wiele tajemnic, które stają na ich drodze do szczęścia.
Czy uda im się je przezwyciężyć?
Kim i jaką rolę odegra w tym wszystkim Chloe?
Tego dowiecie się czytając te pełną emocji i wzruszeń historię.
Gorąco polecam. Chwile spędzone z tą książką będą dla was niezapomniane.
Na sam koniec chciałabym jeszcze wspomnieć o samej okładce, która jest nie tylko zachęcająca, ale również bardzo oryginalna.
Za możliwość recenzji dziękuję Wydawnictwu Lucky, oraz autorce
Czy miłość naprawdę istnieje? Czy za pieniądze można kupić wszystko? Alexander Powell, to młody, bogaty przedsiębiorca. Życie nauczyło go, że najważniejsze...
Zakazane uczucie, rodzinne sekrety i urokliwy pensjonat z winnicą Grant Tumbler po rozstaniu z narzeczoną sprzedaje dom w Atlancie, zostawia firmę pod...
Przeczytane:2023-02-05, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2023, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2023,
"Smak pożądania" Nany Bekher to moim zdaniem znakomity romans z wątkiem obyczajowym.
Julia to młoda dziewczyna, która realizuje swoje marzenia w Irlandii. Na bankiecie poznaje przystojnego nieznajomego, który ją zauroczył. Ich kolejne spotkania przyprawiają dziewczynę o szybsze bicie serca. Szkoda, że młoda prawniczka nie wie, jakie tajemnice skrywa nieznajomy.
Historia w książce pochłonęła mnie na parę godzin. Była tak dobra, że trudno było się od niej oderwać.
Rozterki, problemy i zmagania bohaterów były ogromnie wciągające i interesujące. Julia w mojej ocenie okazała się rewelacyjną bohaterką. Miała swoje priorytet i zaimponowała mi swoimi dojrzałymi decyzjami. Chociaż bardzo ją to bolało zrobiła co według niej było słuszne.
Moja ocena Vincenta na początku się trochę wahała. Ale gdy zostały wyjaśnione wszystkie tajemnice, uznałam, że zaloguje na duży plus.
Tajemnice, intrygi i kłamstwa a z drugiej strony pożądanie, namiętności i gorące sceny erotyczne a wszystko to napisane tak prostym lekkim stylem. Mogę gwarantować, że o tej historii tak łatwo się nie zapomni.
Ja spędziłam rewelacyjny czas z książką. Ona jest idealna na weekend z dużą (ale to dużą) lampką wina, ciepłym kocykiem i pachnącymi świecami, by wczuć się w elektryzujący klimat tej powieści.
Książka przeczytana na @czytamzlegimi
Warto dodać na półeczkę ❤️