Sługa Boży ksiądz Edmund Roszczynialski: proboszcz parafii pw. Trójcy Świętej w Wejherowie: męczennik za wiarę okresu II wojny światowej z dekanatu wejherowskiego diecezji chełmińskiej : 1888-1939.

Informacje dodatkowe o Sługa Boży ksiądz Edmund Roszczynialski. Męczennik za wiarę okresu II wojny światowej 1888-1939:

Data wydania: 2014 (data przybliżona)
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy

Kup książkę Sługa Boży ksiądz Edmund Roszczynialski. Męczennik za wiarę okresu II wojny światowej 1888-1939

Mirosław Lademann0
Okładka ksiązki - Ecce patria : Brama Piaśnicka w Wejherowie : pomnik-mauzoleum ofiarom walk i męczeństwa zniewolonej Ojczyzny 1939-1989

Publikacja zawiera informacje o Pomniku-Mauzoleum przy ul. Ofiar Piaśnicy w Wejherowie, ale również o zbrodni ludobójstwa w Lasach Piaśnickich. O śledztwie...

Mirosław Lademann0
Okładka ksiązki - W mocy Bożego Ducha : Archidiecezjalny Rok Jubileuszowy Błogosławionych Męczenników Gdańskich : 1939-1999, 2019

Publikacja wydana z okazji Archidiecezjalnego Roku Jubileuszowego Błogosławionych Męczenników Gdańskich (1939-1999, 2019). Zawiera m.in. życiorysy: ks...