Skuteczny kierownik projektu

Konsekwentnie realizuj wyjątkowe projekty, nie przekraczając terminów i budżetu!

Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz zarządzać projektami, czy masz już za sobą kilka lat doświadczenia, chcesz osiągnąć prawdziwe mistrzostwo w swoich działaniach, Skuteczny kierownik projektu to zapewni.

Richard Newton na podstawie wyjątkowo bogatego doświadczenia omawia umiejętności, które odróżniają świetnego kierownika projektu od przeciętnego. Wychodząc z założenia, że projektami kierują nie procedury, lecz ludzie, unika opisywania powszechnie znanych formalnych metodyk, skupiając się tylko i wyłącznie na działaniach, których sprawne wykonanie jest prawdziwym kluczem do sukcesu. Wyjaśnia m.in.:

jak rozpocząć projekt, aby zwiększyć prawdopodobieństwo jego powodzenia, jak umiejętnie komunikować się ze wszystkimi interesariuszami, jak najlepiej zdefiniować zakres projektu, jak zwiększać możliwości zespołu projektowego, w jakich okolicznościach nie zgadzać się na podjęcie projektu, jak ograniczać ryzyko projektu i zarządzać zmianą.

Unikaj wypadków przy pracy. Bazuj na doświadczeniu. Dbaj o przejrzystość w komunikacji. To pozwoli Ci na zdobycie renomy na rynku!

Informacje dodatkowe o Skuteczny kierownik projektu:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: 2010 (data przybliżona)
Kategoria: Zarządzanie i marketing
Język oryginału: angielski