Ta książka pozwala zapoznać się z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótką historię każdego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygląd, zapach, smak, a także szczegółowe informacje dotyczące kształtu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyróżnia się w sprzedaży każdy ser. Zapoznaje nas także z systemem AOC (Appelation d`Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantują wysoką, stałą jakość najdoskonalszych europejskich serów. Specjalny dział jest poświęcony polskiemu serowarstwu.
Informacje dodatkowe o Sery w Europie:
Wydawnictwo: Książka i Wiedza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
83-05-13409-1
Liczba stron: 160
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,