Siostra Filomena Ferrer - wielka orędowniczka Najświętszego Serca Pana Jezusa

Hiszpańska służebnica Boża siostra Filomena Ferrer była gorliwą orędowniczką i propagatorką nabożeństwa do Najświętszego Serca Jezusowego. Podobnie jak św. Małgorzacie Marii Alacoque Chrystus powierzył jej misję polegającą na szerzeniu nowiny o Jego miłości, a także na podejmowaniu nieustającej modlitwy i pokuty za grzechy świata. Głębokie życie duchowe mistyczki i proroctwa, które zostały jej objawione przez Matkę Bożą i św. Michała Archanioła, przypominają nam, że wszyscy musimy uciekać się do największego źródła łaski i pokoju -Boskiego Serca Jezusa. Tylko poprzez akty zadośćuczynienia i wynagrodzenia Chrystusowi możemy odpowiedzieć na miłość Tego, który ukochał nas do końca. o. José María Solé Romá CMF- hiszpański zakonnik Zgromadzenia Misjonarzy Klaretynów. Autor wielu książek o tematyce wiary i duchowości. Znany także ze swojej działalności duszpasterskiej - prowadził liczne rekolekcje, głównie dla duchownych. Zmarł w 1992 roku w Barcelonie w opinii świętości.

Informacje dodatkowe o Serce Jezusa ratujące świat. Objawienia Matki Bożej i św. Michała Archanioła. Duchowe przesłanie s. Filomeny Ferrer:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2022-10-10
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: El camino espiritual de sor Filomena Ferrer. Guía al Corazón de Cristo

Kup książkę Serce Jezusa ratujące świat. Objawienia Matki Bożej i św. Michała Archanioła. Duchowe przesłanie s. Filomeny Ferrer