Skarbnica smakowitych opowieści zawiera sześć trzymających w napięciu opowieści o przygodach młodych detektywów z Tajemniczej Spółki. Scooby-Doo, Kudłaty, Velma, Daphne i Fred znani i kochani na całym świecie nie tylko przez dzieci, ale również przez dorosłych rozwiązują kolejne zagadki i demaskują oszustów.
Wydawnictwo: Siedmioróg
Data wydania: 2007-10-24
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Gromek Olga
Syn stał się wielkim fanem psa i jego przyjaciół. Z chęcią szuka w bibliotece ich przygód. Ja z chęcią wracam do swoich dziecięcych lat. Kilka ciekawych, zabawnych historii z dreszczykiem emocji. Polecam dużym i małym.
Paczka Scooby’ego podróżuje po świecie i rozwiązuje zagadki. Tym razem muszą zmierzyć się z m.in. wodnymi potworami, Wielkimi kotami, upiorami z opery widmo kowbojem z Wąwozu Widmo, wielgaśną małpą czy też bogiem Pu’u Ola’i. Jak zawsze tchórzliwy pies i Kudłaty oraz ich przyjaciele rozwiążą wszystkie zagadki w właściwym sobie wdziękiem i obżarstwem.
Fantastyczna książka dla małych i dużych miłośników tchórzliwego aczkolwiek uroczego Scooby,ego. Zabawne teksty i piękne ilustracje sprawią, że czytanie będzie jeszcze milsze niż zwykle.
Przeczytane:2021-03-27, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie - 100 książek w 2021 roku,
Scooby-Doo i przyjaciele znowu w akcji. Kilka przygód zabawnego psiaka i Tajemniczej Spółki - Hawajski Bożek, Kowboj Widmo, Upiór w Operze, wodne potwory w Aquaparku, i kociaki z dżungi, których Scooby nawet się nie bał, ale tylko w pierwszym momencie ;)