Jacek Balkan, błyskotliwy fan samochodów, który naprawdę zna ich język.

Mike Brewer, Wheeler Dealers

Czy marzyłeś kiedyś, by niczym Hank Moody z Californication zasiąść za kierownicą własnego porsche?

A może chciałeś poczuć się jak bohater Kill Billa w stylowym kabriolecie?

Czy wyobrażałeś sobie, że jesteś właścicielem futurystycznego deloreana z kultowego Powrotu do przyszłości?

To jest możliwe!

Jacek Balkan w swojej książce przedstawia 50 samochodów marzeń, znanych dotąd jedynie z wielkiego ekranu, amerykańskich teledysków i kultowych gier. Pewnie nie sądziłeś, że możesz je kupić za nieprzyzwoicie niską cenę? Jak przekonuje autor, już za niewielkie pieniądze możesz stać się właścicielem supersamochodów, o których skrycie marzyłeś od najmłodszych lat. Że to dziecinne? Owszem, ale czy to nie fantastyczne znów poczuć się jak dziecko?

Nadmiar mocy dało się wyczuć w każdej sytuacji, silnik ciągnął nieprzyzwoicie dobrze, brzmiał wspaniale, zauważyłem też, że auto jest cudownie neutralne i skore do zabawy. Kusi, prowokuje przyczepnością. Dzięki napędowi na tył jest przy tym potwornie skuteczne i zachęca do poślizgów, które wyjątkowo łatwo, niemal intuicyjnie, można opanować.

Informacje dodatkowe o Samochody marzeń. 50 aut, którymi warto chociaż raz się przejechać i na które cię stać!:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2014-11-05
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Samochody marzeń. 50 aut, którymi warto chociaż raz się przejechać i na które cię stać!

Samochody marzeń. 50 aut, którymi warto chociaż raz się przejechać i na które cię stać! - opinie o książce

Zakup bezw(y)padkowy. Jak kupić używany samochód i nie żałować
Jacek Balkan0
Okładka ksiązki - Zakup bezw(y)padkowy. Jak kupić używany samochód i nie żałować

Dlaczego tak trudno w Polsce o porządny używany samochód? Porządny, czyli bezwypadkowy lub z pełną informacją, co i kiedy było naprawiane, z oryginalnym...

Skandaliczna historia motoryzacji
Jacek Balkan0
Okładka ksiązki - Skandaliczna historia motoryzacji

Czy wiesz dlaczego auta mają ograniczniki prędkości? Które auto można zatankować tequilą? Jak to się stało, że Henry Ford budował fabrykę samochodów dla...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska