Kiedy dziewiętnastoletnia Liv Morton dowiaduje się, że została oszukana przez najbliższą rodzinę, stawia wszystko na jedną kartę. Wyjeżdża z miasta, chcąc spełnić swoje marzenie, jakim jest pójście na studia.
Niestety w trasie dziewczyna ulega wypadkowi, rozbijając swój samochód. Z pomocą przychodzi jej nieznajomy i dużo starszy mężczyzna Hakon Taylor, który oferuje, że ją podwiezie.
Jednak ich przypadkowa znajomość na tym się nie kończy. Mężczyzna jest pod wrażeniem, jakie wywarła na nim młodziutka dziewczyna walcząca o niezależność i postanawia jej pomóc, proponując pracę i dach nad głową. Z czasem zaczyna widzieć w niej coś więcej…
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-06-05
"Rytm naszej melodii" to najnowsza książka Joanny Chwistek, która odkrywa przed nami inne oblicze pisarskiej strony autorki 😁
Do tej pory książki Asi dołączyć mogłyśmy raczej do grona tych "intensywniejszych" w których spodziewać się można było dynamicznej akcji, wielu zaskoczeń a także pewne było, że ktoś gdzieś będzie cierpiał a my najprawdopodobniej razem z nim...
Tym razem w książce "Rytm naszej melodii" spotkacie się z historią dwóch bohaterów, którzy początkowo zostali zranieni "do żywego" przez osoby trzecie, jednak w wyniku zwykłego przypadku wpadają na siebie, a z biegiem historii ich losy splecione są ze sobą coraz mocniej ❤️ brzmi słodko i uroczo co nie? Fakt tak to początkowo wygląda jednak i w tej cudnej opowieści znajdą się czarne charaktery, które będą próbowały uprzykrzyć im życie i być może nie dopuścić do tego co właśnie Liv i Hakona zaczyna łączyć...💥 Czy zatem znalazły się w tej historii momenty kiedy nasze serca miały być łamane na pół i składane ponownie w całość? Czy może jednak mimo stworzenia pozorów spokoju stało się coś co spowodowało, że serca nam się roztrzaskały na amen?🤔 Nie odpowiemy ale podpowiemy, że warto było sięgnąć po ten tytuł 😎
Powyższa powieść to zdecydowanie jedna z tych spokojniejszych książek autorki gdzie znajdzie się mniej gwałtownie podjętych przez bohaterów decyzji, będą oni spokojniejsi i bardziej zrównoważeni ale i równie niesamowici jak Ci których poznałyśmy w innych tytułach oraz będzie mniej nazwijmy to życiowych problemów i dramatów dzięki czemu zdecydowanie warto po nią sięgnąć po ciężkim dniu, kiedy mamy ochotę na totalny odpoczynek i chillout.
W powyższej powieści możecie się spotkać z:
*Age gap
*Friends to lovers
*Potrzebą akceptacji rodzica
*Potrzebą manipulacji dziećmi przez rodziców dla własnych korzyści
*Chęć zaspokojenia swoich aspiracji cudzym kosztem
W naszej opinii wisienką na torcie byłoby zawarcie w książce nawet jednej sceny z koncertu Hakona, który w końcu był wokalistą bardzo popularnego zespołu rockowego lub moment jak np. Śpiewa albo gdzieś gra ❤️ ale to tylko oczywiście nasze "fanaberie" 😉
Jeżeli macie ochotę na lekką historię, która Was odpręży ale przy tym i nieco w pewnym momencie... rozgrzeje 😈 to zdecydowanie będzie to historia dla Was 😎 polecamy 😊
[Reklama] Wydawnictwo NieZwykłe
Zostawić za sobą wszystko co znane i zacząć wszystko od nowa. Z jednej strony wydaje się to proste a z drugiej wymaga ogromnej odwagi.
Liv Morton w końcu zawalczyła o swoje. Jej wyprawa była pełna wybojów i przygód. Przygód tych cudownych, lekkich i przyjemnych, jak także pełnych trwogi, zła i nieprzyjemności. Cały bukiet dostała od życia. Z całą gamą emocji. Zresztą jej kreacja również wywarła na mnie pozytywne wrażenie. Mimo swojego młodego wieku i dotychczasowego życia nie została zepsuta. Jest nadal sobą a to się ceni.
Hakon Taylor to osobnik, którego życie mocno się ostatnio skomplikowało. A najgorsze jest to, że największa przeprawa dopiero przed nim. Okazał się finalnie rozsądkiem, siłą i determinacją. A wszystko okazało się być spójne i stworzyło obraz mężczyzny, do którego mogą wzdychać kobiety.
Autorka swoim lekkim i przyjemnym stylem pobudziła moją wyobraźnię. Z przyjemnością śledziłam przebieg wydarzeń oraz towarzyszyłam bohaterom, których polubiłam. Nawet sceny uniesień były w punkt. Czuję tylko niedosyt co do muzyki Hakona. Jakiś większych kulis jego życia sprzed Liv. I trochę większego światła sytuacji głównej bohaterki z rodziną. Z tym wszystkim byłaby mocna dziesiątka a tak dla mnie to mocna ósemka. Ale w dalszym ciągu jest to książka, po którą warto sięgnąć.
Polecam
🤩Ależ to jest rewelacyjna historia!!!
Odnajdujemy nie tylko znaczną różnicę wieku-12 lat,ale również bezinteresowną pomoc,która staje się wybawieniem w odnalezieniu czegoś pięknego i prawdziwego.
Historia zabiera nas do świata muzyki z którą bohaterowie spotykają się na codzień.
Hogan to rockman w zespole i w jego życiu muzyka jest całym życiem,natomiast Liv nareszcie może wkroczyć w cudowny świat nut i skrzypiec.
🎻 Musicie przygotować się na masę zawrotnych zwrotów akcji.Bohaterowie są na rożnym etapie życiowym,jednak każde z nich niosą ze sobą bagaż doświadczeń.Jest on naprawdę bolesny a czasem nawet niebezpieczny.Tylko silna wolna i pomoc bliskiej osoby sprawi,że odważą się przeciwstawić przeszłości i osobom z nią związanej.
🎻Wątek zdrady,manipulacji,intryg i bezczelności ze strony niektórych osób jest poruszająca.Tylko w raniących sytuacjach dowiadujemy się prawdziwego oblicza danej osoby.Wtedy prawda wychodzi na światło dziennie i pojawia się szok i niedowierzanie,że można być tak podłym…
🎻Wspaniała przyjacielska pomoc kolegów z zespołu.Ich teksty,szaleństwo oraz naturalność wzbudzał mój uśmiech na twarzy.
🎻Kocham takie cudowne i pełne emocji historie.Przy nich nie mogę oderwać się od czytania i dzięki temu zapominam o całym świecie.
🎻Czytajcie-pokochacie Liv i Hakon’a tak jak Ja.
P O L E C A M
"W jednej chwili cały znany mi świat po prostu runął ".
Liv Morton miała już zaplanowane życie. Robiła wszystko co chciał dla niej ojciec i narzeczony . Kiedy w dniu ślubu dziewczyna odkrywa szokującą prawdę stawia wszystko na jedną kartę i ucieka z własnego ślubu zostawiając rodzinę i niedoszłego męża w kościele. Czas zawalczyć o siebie i swoje marzenia. Niestety nic nie może od razu się udać. Liv w czasie podróży ulega wypadkowi ,rozbijając swoje auto. Z opresji ratuje ją Hakon Taylor,który proponuje jej pomoc i podwiezienie do Los Angeles. Mężczyzna widząc zagubienie i wiek Liv postanawia dać jej dach nad głową i pracę. To dzięki Hakonowi dziewczyna stawia pierwsze kroki w nowym mieście i życiu . Zaczyna wymarzone studia ,ma pracę i dach nad głową u Hakona. Dodatkowo Liv zauważa ,że jej wybawca nie jest jej obojętny ....
"Musisłam spróbować,musiałam wreszcie się przekonać,jak żyje się na własny rachunek i bez poczucia winy".
Autorka stworzyła ciekawą historię. Oczywiście nie mogło zabraknąć emocji i zwrotów akcji . Z książkami Joanny Chwistek nie ma nudy. Dodatkowo wplecione w tekst trudne tematy urozmaicają czytelnikowi lekturę. Po przeczytaniu książki uświadamiamy sobie,że warto zaryzykować. Rzucić wszystko i zacząć od nowa po swojemu. Często w najmniej oczekiwanym momencie spotkamy miłość i osoby ,które pozwalają nam się rozwijać i spełniać swoje marzenia .
Jeśli lubicie książki z różnicą wieku, muzyką ,pełna emocji i zwrotów akcji to historia dla Was . Zaczynając lekturę nie można oderwać się od czytania i pozostawienia bohaterów samych sobie . Z nimi przeżywa się emocje wszystkimi zmysłami.
?Recenzja?
Premiera: 05.06.2024 r.
,,Rytm naszej melodii" - Joanna Chwistek
Współpraca reklamowa z @wydawnictwoniezwykle
Zagubiona dziewczyna po odkryciu intryg rodziny, postanawia uciec i zacząć nowe życie.
Liv to młoda dziewczyna, która została oszukana przez najbliższą osobę. Z pewną pomocą postanawia uciec i spełnić swoje marzenia. Na jej drodze staje Hakon i oferuje pomoc. Dzięki temu zyskuje bezpieczeństwo i chwile spokoju. Swoją obecnością nikomu nie przeszkadza, wręcz pomaga. Ta dziewczyna jest bardzo wdzięczna, zachowuje się stosownie do sytuacji, nie pragnie niszczyć tylko budować. Wie kiedy trzeba się wycofać, a kiedy walczyć o swoje. Ma dobry charakter, który objawia się wielkodusznością. Pomimo młodego wieku wie co jest w życiu ważne.
Hakon jest dojrzałym facetem, który właśnie zakończył ważny dla niego związek. Nie potrafi przestać kochać, ale wie, że to dla jego dobra. Zdrady się nie wybacza od tak. Jego serce mówi jedno, a rozum drugie. Nie wie kogo słuchać, ale nigdy nie odwraca się od kogoś kto potrzebuje pomocy. Oferuje prace i dach nad głową. Nie ma niecnych zamiarów. To dobry facet, który został skrzywdzony. Ma dobre serce, które nie raz pokaże.
On oferuje jej pomoc, ona przyjmuje ją i tak właśnie wszystko się zaczyna. Na początku żyją jak współlokatorzy. Potem ta sympatia zmienia się w szczerą przyjaźń. Aż w końcu ląduje na.... Jak myślicie? To co ich zaczyna łączyć jest mocno skomplikowane. Jego serce jest zajęte, a jej coraz mocniej bije na jego widok. Rozmowy i zrozumienie to punkt zapalny tego co się miedzy nimi dzieje.
Autorka jak zwykle spełniła moje oczekiwania pod względem szczegółów, opisów i dialogów. Bohaterowie są szczerzy i ludzcy. Ich relacja oparta na przyjaźni jest czymś niesamowitym. Powoduje, że aż chce się kontynuować czytanie. Może temat trochę oklepany, bo on starszy, ona młodsza, ale to jest coś co bardzo mi się podoba. Wszystko przedstawione w taki sposób, że nie miałam żadnego ale. Nic mnie nie nudziło, tylko jeszcze bardziej interesowało. Przez fabułę szybko się przechodzi. Emocje czuć na każdej stronie i nie da się od nich opędzić.
Kolejna świetna książka autorki od której nie mogłam się oderwać. Im więcej czytam jej historii tym większy mam nie apetyt. Cenię jej pióro i nietuzinkowe pomysły oraz to ,że czytanie sprawia mi ogromną przyjemność.
10/10?
May Castellano nie ma pojęcia, co się dzieje, kiedy w środku nocy zostaje wyrwana ze snu i postawiona przed obliczem najprzystojniejszego mężczyzny, jakiego...
Ich największym wrogiem było pożądanie, z którym nie potrafili walczyć. Carrie Murphey po tragicznej śmierci rodziców znalazła się pod opieką despotycznego...
Ocena: 5, Przeczytałam,