też przez podział, odkłady, szczepienie, czy okulizację. Dowiemy się, w jaki sposób rośliny rozmnażają się w warunkach naturalnych i co stymuluje ich wzrost. Poznamy też najefektywniejsze sposoby ich rozmnażania.
Każdą metodę zaprezentowano na przykładzie innego gatunku. Opisy, rady, fotografie i rysunki pokazują krok po kroku tajniki rozmnażania, a także przydatne narzędzia ogrodnicze.
Rozdział Przegląd gatunków zawiera opis najpopularniejszych roślin sadzonych w ogrodach ozdobnych, oczkach wodnych i warzywnikach, a także rosnących dziko, oraz informacje na temat ich pochodzenia i metod rozmnażania.
Miranda Smith, autorka i współautorka wielu książek. Od ponad 30 lat naucza ogrodnictwa. Mieszkała w Stanach Zjednoczonych w niemal wszystkich strefach klimatycznych. Dzięki zebranym doświadczeniom podczas uprawy własnego ogrodu napisała uniwersalną książkę, z której mogą korzystać osoby mieszkające w każdym zakątku świata.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-02-28
Kategoria: Hobby
Tytuł oryginału: The Plant Propagators Bible A step-by-step guide to propagating every plant in your garden
CO, JEŚLI OKAŻE SIĘ, ŻE OKŁAMUJE CIĘ OSOBA, KTÓREJ UFASZ NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE? Mają niewłaściwą osobę. Popełnili błąd. Policja bez przerwy myli tropy...
Książka jest wyczerpującym źródłem informacji o metodach rozmnażania roślin sadzonych w ogrodach, oczkach wodnych, warzywnikach, a także rosnących dziko...