Rok w lesie. Bóbr

Witamy w lesie! Dziś poznacie bobra. Dowiecie się, że mieszka w żeremiu, świetnie pływa i nurkuje. Zapraszamy do wspólnej zabawy. Trzeba będzie pomóc bobrowi ściąć drzewo i zrobić w lesie rozlewisko, a także ostrzec go przed niebezpieczeństwem.

Książeczki z serii ,,Rok w lesie" poszerzają wiedzę najmłodszych na temat leśnych zwierząt, pobudzają wyobraźnię i rozwijają spostrzegawczość oraz zdolność logicznego myślenia.

Emilia Dziubak - autorka i ilustratorka książek dla dzieci. Absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu. Współpracuje z autorami i wydawnictwami w Polsce i za granicą.

Laureatka Nagrody Literackiej m.st. Warszawy w 2014 r. Laureatka nagrody ,,Przecinek i Kropka" w konkursie na najlepszą książkę dziecięcą w 2016 r. Wyróżniona w 2016 r. w konkursie PTWK Najpiękniejsze Książki Roku 2015 za autorską książkę ,,Rok w lesie". Laureatka nagrody ,,Żółta Ciżemka" w 2017 r. W 2018 r. wyróżniona w konkursie Książka Roku Polskiej Sekcji IBBY. Laureatka nagrody Soligatto 2019.

Informacje dodatkowe o Rok w lesie. Bóbr:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2022-03-23

Tagi: bóg

Kup książkę Rok w lesie. Bóbr

Rok w lesie. Niedźwiedź
Katarzyna Piętka0
Okładka ksiązki - Rok w lesie. Niedźwiedź

Przedstawiamy serię kartonowych książeczek o ulubionych bohaterach bestsellerowego ,,Roku w lesie". Witamy w lesie! Dziś poznacie niedźwiedzia. Dowiecie...

Jak to działa? Ciało człowieka
Katarzyna Piętka0
Okładka ksiązki - Jak to działa? Ciało człowieka

Klara fascynuje się światem wokół. Chciałaby zrozumieć, jak funkcjonuje człowiek, a w przyszłości zostać lekarzem albo pielęgniarką. Każdą wolną...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk