Rok w Krainie Czarów

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak mogłoby wyglądać życie w Krainie Czarów? Czy mieszkają tam Czerwony Kapturek, czarodziej, wilk, krasnoludki, smok, księżniczki i różne stwory? Co robią przez cały rok? Zapraszamy w fantastyczną podróż, pełną niespodzianek i niezwykłych spotkań z bohaterami z bajek, ale i z Paziem Krotochwilem, istotą o nienagannej elegancji i niewiarygodnym talencie ogrodniczym, Wodnikiem nie z tej ziemi czy Hrabią de von Sal, który przedstawia się jako Największy Mag Świata, ale tak naprawdę nie umie czarować...

,,Rok w Krainie Czarów" można oglądać godzinami. Ta niezwykła książka pobudza wyobraźnię, rozwija spostrzegawczość, umiejętność opowiadania, a przede wszystkim gwarantuje świetną zabawę.

Informacje dodatkowe o Rok w Krainie Czarów:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2017-09-27

Kup książkę Rok w Krainie Czarów

Rok w Krainie Czarów - opinie o książce

Avatar użytkownika - zyjeboczytam
zyjeboczytam
Przeczytane:2017-11-17,

Maciej Szymanowicz to znany ilustrator książek dla dzieci, choć z wykształcenia jest aktorem lalkowym. Pasja do rysowania jednak zwyciężyła i bardzo dobrze, dla wszystkich czytelników małych i dużych.
Jak ja sobie zazdroszczę, że mogłam już zapoznać się z książką do oglądania "Rok w krainie czarów". Jest to pięknie wydana w twardej oprawie pozycja, która zapewni komfort oglądania i tworzenia historii, również dzięki dużemu formatowi. Można zasiąść wygodnie na kanapie, fotelu lub gdzie kto woli i wraz ze swoimi pociechami oglądać niezwykły świat bajkowych, zaczarowanych postaci.
Na początku kilka z nich, zostaje przedstawionych krótkim opisem. Są tam m.in. Czerwony Kapturek, Wielkolud, Wróżka Kwiatuszka, Koniorożec, Trąbkopotam i Mniamopotam, Hrabia de von Sal, Śniąca Królewna, Smoczydło  i wiele innych. Na końcu znajduje się interaktywna zabawa. Środek zaś, to dwanaście rozkładówek przedstawiających poszczególne miesiące jednego roku, które stanowią bazę do niezwykłych, oryginalnych i tylko naszych opowieści. Rodzice i dzieci mogą tworzyć miliony historii, takie na jakie pozwoli im wyobraźnia.

No właśnie, wyobraźnia małego człowieka ma możliwość rozwinąć skrzydła. Ponadto spostrzegawczość, umiejętność opowiadania i dobra zabawa dla całej rodziny!

Książka będzie również idealna, na nudny czas podczas podróży i oczywiście na prezent. Ja bym się ucieszyła :-)

Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło
Maciej Szymanowicz0
Okładka ksiązki - Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło

Znacie kociaki łobuziaki? Nie? No to uważajcie... Kociaki łobuziaki to niezłe gagatki! Na przykład Bazyl, choć jest cały w kłakach, paprochach i mikrobach...

Procesy, sedymentacje, topografie. O polskim dokumencie fotograficznym
Maciej Szymanowicz0
Okładka ksiązki - Procesy, sedymentacje, topografie. O polskim dokumencie fotograficznym

Książka poświęcona polskiej fotografii topograficznej, autorstwa 12 wybitnych specjalistów badań nad fotografią z ilustracjami i 2 prezentacjami...

Kyle
T.M. Piro