Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło

Znacie kociaki łobuziaki?

Nie?

No to uważajcie...

Kociaki łobuziaki to niezłe gagatki! Na przykład Bazyl, choć jest cały w kłakach, paprochach i mikrobach, uznał, że się nie umyje, bo tak mu się nie chce i już! Uwierzycie?!

Oczywiście pozostałe kociaki mają swoje metody, żeby przekonać Bazyla do mycia... Jednak wymycie takiego kocmołucha nie będzie proste. Spróbują najróżniejszych metod: mydła, farby do kotów, straży pożarnej, odkurzacza... A jak to się skończy? Przekonajcie się sami.

Szalona, przezabawna i do tego interaktywna książka dla wszystkich, którzy nie lubią się myć!

Maciej Szymanowicz w dzieciństwie kochał rysować, ale studiować postanowił na białostockim wydziale lalkarskim Akademii Teatralnej. Został aktorem lalkowym, ale to zajęcie nie przypadło mu do gustu. Powrócił do miłości z dzieciństwa. Ilustruje, projektuje książki, tworzy plakaty teatralne i gry planszowe. W 2014 wydał autorską książkę ,,Najmniejszy słoń świata", wznowioną w roku 2024. Za ilustracje do książki ,,Asiunia" otrzymał Nagrodę Miasta Stołecznego Warszawy (2011), za ,,Wszystkie moje mamy" nagrodę w konkursie Przecinek i Kropka oraz nagrodę Festiwalu Literatury dla Dzieci (2014), a za ,,Marzenia. Fakty, mity, głupoty" Nagrodę Żółtej Ciżemki (2023).

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2024-09-11

Tagi: Książeczki obrazkowe dla dzieci Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Fabularne książki obrazkowe - wyobraźnia i zabawa Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Dzieci od narodzin do ok. 3 lat Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło

Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło - opinie o książce

Avatar użytkownika - z_ksiazka_w_plec
z_ksiazka_w_plec
Przeczytane:2024-10-10, Ocena: 6, Przeczytałem,

Lubicie książki, które w czasie czytania zachęcają do jakieś aktywności? Na przykład do pogłaskania kotka, albo zobaczeniem czy za oknem nie ma straży pożarnej? My bardzo. I włąśnie taką książką są ,,Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło".

,,Kociaki łobuziaki i mydło brudzidło" to ciekawa i zabawna historia o pewnych kotkach, którym nuda nigdy nie grozi.

Kociaki to niezłe łobuziaki. Bazyl jest cały brudny i nie ma zamiaru się umyć. Są na nim kłaczki, mikroby i paprochy. Jednak inne kociaki mają swoje pomysły by nakłonić Bazyla by umył się. Nie jest to łatwe. Mydło poległo, straż pożarna odmawia mycie takiego brudasa, a odkurzacz zaczął prychać brudem. Czy w końcu udało się umyć Bazyla? Przekonacie się sami.

Książka jest idealną czytanką dla dzieci, które na hasło ,,idziemy się myć" uciekają i chowają się gdzie mogą. Ta zabawna historia na pewni zainteresuje niejedne dziecko i być może zachęci do umycia się.

Książeczka przeznaczono jest dla dzieci w wieku przedszkolnym. Przewaga jest tutaj ilustracji nad tekstem. Idealnie nadaje się do wspólnego czytania. Potrafi rozbawić nie tylko małych czytelników, ale również dorosłych. Czytając sama ubawiłam się.

Ilustracje są duże i kolorowe. Przykuwają uwagę i pobudzają wyobraźnie. A dodatkową atrakcją są te krótkie polecenia do wykonania, o których mówiłam na początku. Na pewno z tą księżką nudzić się nie będziecie. Polecam!

Avatar użytkownika - baska
baska
Przeczytane:2024-09-13, Ocena: 5, Przeczytałam,

,,Kociaki łobuziaki i mydło  brudzidło"  to najnowsza propozycja dla najmłodszych od Macieja Szymanowicza.
Książeczka opowiada o kotku Bazylu, który nie chciał się umyć. Gdy, w końcu po namowie sowich kocich przyjaciół postanowił się umyć, okazało się, że nie jest to takie proste...  i kotek brudził siebie i wszytko wokół jeszcze bardziej.
Kociaki chcą mu pomóc wpadały na coraz to nowe pomysły umycia Bazyla. Czy uda, aby stał się znów czystym kotkiem ? Przekonajcie się sami.
    Bajeczka ma info o interaktywnej aktywności czytelnika . Początkowo byłam dość sceptyczna co do poleceń, natomiast moje dzieci były zachwycone i ciekawe co trzeba będzie zrobić na kolejnej kartce.  Czyli grupa docelowa zadowolona :)
    Dodatkowo znamy i lubimy grę planszową ,,Psotne kotki" , z której pochodzą bohaterowie tej książeczki. Fajnie było znów spotkać te kotki i te kapitalne grafiki :)
Książkę czytaliśmy w ramach współpracy barterowej.

Krasnoludki. Fakty, mity, głupoty
Maciej Szymanowicz0
Okładka ksiązki - Krasnoludki. Fakty, mity, głupoty

Niezwykły zbiór informacji na temat krasnoludków! Skąd się biorą i jak przemieszczają? Gdzie mieszkają i co mają w środku? Co jedzą i co...

Marzenia. Fakty, mity, głupoty
Maciej Szymanowicz0
Okładka ksiązki - Marzenia. Fakty, mity, głupoty

Niezwykły zbiór informacji na temat marzeń! Niniejsza książka pomoże znaleźć odpowiedzi na wiele nurtujących pytań związanych z marzeniami, takich jak...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk