Zapraszamy do leśnej szkoły pana Borsuka i pani Lisicy! Dzisiaj Pani Lisica porozmawia z nami o najważniejszych emocjach, jakie pojawiają się w naszym życiu. Świetnie się składa, ponieważ zwierzątka mają na ten temat do opowiedzenia wiele ciekawych historii! W leśnej szkółce nauczycielka Matylda w sposób zabawny i przystępny opowie, jakie emocje władają nami najczęściej, a co najważniejsze - wytłumaczy, czemu służą, i podpowie, jak możemy sobie z nimi radzić. Zachęcamy do wspólnej zabawy i nauki!
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2023-03-08
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Monsieur Blaireau et Madame Renarde present: Les émotions
Wielka Księga Piechoty Polskiej to wyjątkowa seria dla każdego pasjonata historii! Po raz pierwszy w jednej serii dzieje przedwojennych pułków piechoty...
Szerlok Worms to nie lada detektyw. Choć robacza postura odbiera mu nieco gracji i wdzięku, to nadrabia to ponadprzeciętnym intelektem i znajomością przyrody...
Przeczytane:2023-04-05, Ocena: 5, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2023, 52 książki 2023,
Zastanawialiście się kiedyś, do czego potrzebne nam takie emocje jak gniew czy obrzydzenie?
W leśnej szkole pani Lisica rozmawia z dziećmi o emocjach. Uczniowie mają na ten temat sporo do opowiedzenia, a niektóre z nich nawet potrafią je pokazać.
Lisia nauczycielka w bardzo przystępny sposób wyjaśnia, skąd się biorą podstawowe emocje, co można przy nich czuć oraz do czego są nam potrzebne.
"Rodzina Borsuków i Lisów przedstawia. Emocje" to komiks dla najmłodszych dzieci. Bohaterowie są im znani, ponieważ na jednym z kanałów, można oglądać bajkę z nim w roli głównej.
Komiks jest pięknie wydany. Posiada cudne ilustracje autorstwa Eve Tharlet. Autorka, Brigitte Luciani, w prosty i przystępny sposób przybliża i wyjaśnia, czym są emocje, w jaki sposób mogą być odczuwane oraz do czego służą. Okazuje się, że każde emocje są po coś i wywołują różne reakcje naszego organizmu. Prosta historia z ważnym przekazem to jest to, co lubimy najbardziej.
Jakie książki dla dzieci lubicie?
Według mnie książek o emocjach, zwłaszcza dla dzieci nigdy za wiele. Jeżeli chcecie dzieciom przybliżyć temat emocji to ten komiks, świetnie się do tego nadaje.