Jak sprawić, aby trudna sytuacja stała się okazją do nauki i rozwoju? Jaki związek ma neurobiologia z naszą reakcją na niepokojące zachowania dziecka?

Dr Daniel J. Siegel, psychiatra, i dr Tina Payne Bryson, psychoterapeutka, w swojej bestsellerowej książce wychodzą od pierwotnego znaczenia słowa ,,dyscyplina" (łac. kształcenie) i pokazują, jak można przerwać błędne koło trudnych domowych sporów o zachowanie.

,,Rodzicielstwo bez awantur" oferuje:

o fakty dotyczące rozwoju mózgu dziecka,

o sposoby na spokojną i pełną miłości relację z dzieckiem,

o wskazówki pomagające w ustalaniu i pokazywaniu granic,

o porady dotyczące napadów złości,

o skuteczne strategie pomagające przekierować zachowanie dziecka na właściwe tory.

Uzupełniona szczerymi historiami i zabawnymi ilustracjami książka pokazuje, jak pracować z rozwijającym się umysłem dziecka oraz pokojowo rozwiązywać konflikty.

Informacje dodatkowe o Rodzicielstwo bez awantur. Jak odzyskać spokój w rodzinie i wesprzeć rozwój dziecka:

Wydawnictwo: Mamania
Data wydania: 2022-01-26
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: No-drama discipline. No-Drama Discipline: The Whole-Brain Way to Calm the Chaos and Nurture Your Child's Developing Mind

Tagi: Opieka nad dzieckiem i wychowanie - poradniki bóg

Kup książkę Rodzicielstwo bez awantur. Jak odzyskać spokój w rodzinie i wesprzeć rozwój dziecka

Rodzicielstwo bez awantur. Jak odzyskać spokój w rodzinie i wesprzeć rozwój dziecka - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk