Pyry, ziemniaki, kartofle

Ocena: 0 (0 głosów)
Ziemniaki, znane w Polsce także pod nazwami grule, rzepy, kartofle, pyry, to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Swoją karierę zawdzięczają przede wszystkim wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni. Różnorodność i smak potraw sporządzonych z brązowoszarych bulw znacznie przewyższają ich walory estetyczne.

Informacje dodatkowe o Pyry, ziemniaki, kartofle:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7469-236-7
Liczba stron: 96

więcej

Kup książkę Pyry, ziemniaki, kartofle

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Pyry, ziemniaki, kartofle - opinie o książce

Inne książki autora
Dżemy, konfitury, powidła
Halina Jachowska0
Okładka ksiązki - Dżemy, konfitury, powidła

Początek lata to nie tylko długie i ciepłe dni, lecz także obfitość różnych owoców. Domowe przetwory nie tylko świetnie wzbogacają śniadaniowe menu czy...

Łatwe i szybkie potrawy z ryżu
Halina Jachowska0
Okładka ksiązki - Łatwe i szybkie potrawy z ryżu

Ogromna popularność ryżu wynika z łatwości jego przechowywania oraz różnorodności potraw jakie można z niego przyrządzić. Autorka w swojej książce podaje...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy