Psychologia na co dzień i od święta

Ciekawe byłoby badanie na temat tego, co Polacy myślą o psychologii. Ogromna liczba chętnych do jej studiowania, powstające niczym grzyby po deszczu poradnie, coraz większa grupa gotowych do skorzystania z fachowej pomocy to wszystko świadczyłoby, że nasza świadomość psychologiczna jest coraz głębsza, że coraz lepiej rozumiemy, co psychologia może nam dać i w czym pomóc. Z drugiej jednak strony rzesza Polaków uważa, że pomoc psychologiczna jest tylko dla tych, którzy nie mają wszystkich w domu, czyli cierpią z powodu zaburzeń psychiatrycznych. Wizytę u psychologa traktują jako poniżenie i powód do wstydu, czują przed nią strach, bo co ludzie sobie pomyślą.

Charaktery od początku istnienia konsekwentnie wyjaśniają, czym jest psychologia. W to działanie wpisuje się również Psychologia na co dzień i od święta, na którą złożyły się teksty dwóch wybitnych uczonych Profesora Wiesława Łukaszewskiego i Profesora Tomasza Maruszewskiego. Redakcja Charakterów ma zaszczyt, że obaj są z magazynem niemal od pierwszych chwil jego istnienia, okazując życzliwość, wspierając swoją wiedzą i pomagając w trudnych chwilach. Obaj uczeni są znakomitymi propagatorami psychologii nie tylko jako dziedziny wiedzy, ale też jako ważnego sposobu myślenia o świecie i ludziach.

Z Przedmowy

Informacje dodatkowe o Psychologia na co dzień i od święta:

Data wydania: 2012-10-16
Kategoria: Psychologia

Kup książkę Psychologia na co dzień i od święta

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak