Prawdziwe życie

Autor bestsellerowej „Winnicy w Toskanii” apeluje, byśmy odpoczęli od centrów handlowych i posmakowali „prawdziwego życia”.

Do czego doprowadziła nas pogoń za amerykańskim snem? Do finansowej niepewności i wyobcowania. Jesteśmy bezradni bez swoich bezprzewodowych zabawek, coraz bardziej odizolowani, mamy nadwagę i ciągłą depresję. Ale nie rozpaczajcie, odrodzenie jest blisko. W swoim apelu o autentyczne, namiętne, pełne ruchu życie
v Ferenc Máté wzywa nas do ponownego przemyślenia znaczenia takich pojęć, jak „sukces”, „poczucie bezpieczeństwa” i „postęp technologiczny”, i każe zastanowić się nad tym, jak pracujemy, jemy, bawimy się i kochamy.

Wystarczy niewiele, by odmienić własne życie, zapanować nad nim i znaleźć spełnienie. Zaskakujące statystyki i wciągające anegdoty sprawią, że znów poczujecie zapomnianą radość i dumę z własnej niezależności, ducha sąsiedzkiej pomocy, pracy własnych rąk, kontaktów z przyrodą i innymi ludźmi. Niniejsza książka natchnie nadzieją najbardziej rozczarowanych i odartych ze złudzeń i przekona najwytrwalszych amatorów zakupów, żeby odpoczęli od centrów handlowych i gadżetów i posmakowali „prawdziwego życia”.

Informacje dodatkowe o Prawdziwe życie:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2012-06-05
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 978-83-7839-169-2

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Prawdziwe życie

Prawdziwe życie - opinie o książce

Avatar użytkownika - kalka997
kalka997
Przeczytane:2015-11-03, Ocena: 6, Przeczytałam,
Genialna! Daje do myślenia, inspiruje. W moim guście.
Avatar użytkownika - iwona-w
iwona-w
Przeczytane:2012-11-11, Ocena: 5, Przeczytałam, Książki na długi wieczór,
Książka, która zachęca nas do zatrzymania się i przemyślenia własnego życia, priorytetów i możliwości zmian.
Avatar użytkownika - halina-k
halina-k
Przeczytane:2012-05-02, Ocena: 6, Przeczytałam, Książki na długie wieczory,
Proste, czasem zaskakujące, a równocześnie dające do myślenia prawdy o życiu współczesnego człowieka.
Mądrość Toskanii
Ferenc Máté0
Okładka ksiązki - Mądrość Toskanii

Jak obudzić w sobie Toskańczyka? Ferenc Máté mieszka w Toskanii już ponad dwadzieścia lat. Opowiadając o swoich doświadczeniach, przytaczając anegdoty...

Wzgórza Toskanii
Ferenc Máté0
Okładka ksiązki - Wzgórza Toskanii

Kolejny bestseller autora „Winnicy w Toskanii”. Książka, która wzbudza dzikie apetyty!Pod koniec lat osiemdziesiątych Ferenc i Candace Máté...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;