Książka poświęcona jest praktycznym aspektom postępowania przed sądami wspólnotowymi. W jej pierwszej części omówiono regulacje proceduralne mające zastosowanie w postępowaniach wszczynanych w wyniku skarg bezpośrednich oraz w postępowaniach o wydanie orzeczeń w trybie prejudycjalnym. Rozważania koncentrują się głównie na zagadnieniach istotnych z punktu wiedzenia pełnomocników stron. Chodzi więc tu zarówno o zasady dotyczące wnoszenia pism procesowych, kontaktowania się pełnomocników z sekretariatem sądów wspólnotowych, występowania na rozprawie, stosowania środków tymczasowych, interwencji oraz wnoszenia środków odwoławczych.

Informacje dodatkowe o Postępowanie przed Trybunałem Sprawiedliwości i Sądem Pierwszej Instancji Wspólnot Europejskich. Aspekty praktyczne:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-7526-402-9

Kup książkę Postępowanie przed Trybunałem Sprawiedliwości i Sądem Pierwszej Instancji Wspólnot Europejskich. Aspekty praktyczne

Postępowanie przed Trybunałem Sprawiedliwości i Sądem Pierwszej Instancji Wspólnot Europejskich. Aspekty praktyczne - opinie o książce