Porwani

Porwani to niezwykle szczera i dramatyczna historia 388 dni spędzonych w niewoli u somalijskich piratów. To opowieść o niezachwianej wierze, wielkiej miłości i determinacji, by przetrwać za wszelką cenę.

Kiedy w październiku 2009 Brytyjczycy Paul i Rachel Chandler wyruszyli swym niewielkim jachtem w podróż z Seszeli do Tanzanii, nie spodziewali się, że to będzie najdłuższa i najniebezpieczniejsza podróż w ich życiu. Kilka dni później na pokład ich łodzi weszli uzbrojeni somalijscy piraci. Wkrótce ich porzucony jacht został znaleziony u wybrzeży Somalii, a somalijscy gangsterzy przekazali mediom, że para jest w ich rękach. Ponad rok później, po zapłaceniu przez ich rodziny i przyjaciół okupu, Brytyjczycy zostali uwolnieni

Informacje dodatkowe o Porwani:

Wydawnictwo: HACHETTE
Data wydania: 2013-03-20
Kategoria: Podróżnicze

Kup książkę Porwani

Porwani - opinie o książce

Avatar użytkownika -

Przeczytane:2013-11-06, 52 książki 2013,
Historia przedstawiona w powieści jest bardzo interesująca, sposób napisania książki jest również ciekawy (powieść napisana jest w formie pamiętnika Rachel i Paula). Jednak nie ma w powieści wartkiej akcji i przez to trochę się podczas czytania nudziłem.
Avatar użytkownika - morgit
morgit
Przeczytane:2013-05-24, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2013,
Wciągająca, prawdziwa historia pary emerytów porwanych przez somalijskich piratów. Dla lubiących literaturę faktu.