Portugalia przewodnik NG III wyd.

Wycieczki poza utarte szlaki Rady bywalców Najważniejsze atrakcje Nowe wydanie Nikt nie zna świata lepiej niż my

Spędź urlop z Portugalii! Zobacz plaże Algarve i zaułki Lizbony. Obejrzyj zabytki rzymskie w Evorze. Wypraw się rowerem do dolmenów ukrytych wśród winnic. Wsłuchaj się w rzewne dźwięki fado. W Castelo de Vide szukaj sefardyjskich śladów. Z pokładu rabelo obejrzyj krainę portwajnu, a okolice Santarem - z grzbietu lusitano. Poznaj styl manueliński - portugalski wkład w sztukę i architekturę. Zwiedź Guimaraes - perłę północy kraju - i zobacz baśniowe pałace Sintry.

MARSZRUTY - pomogą zaplanować pobyt adekwatnie do posiadanego czasu i zainteresowań.

NIEZWYKŁE DOŚWIADCZENIA - od nauki gry na gitarze portugalskiej po malowanie azulejos czy zmierzenie się z pozyskiwaniem kory z dębu korkowego.

RADY BYWALCÓW - od fotografików, podróżników i dziennikarzy National Geographic po rodzimych znawców rozmaitych zagadnień, dotyczące ulubionych miejsc, zasad postępowania i wielu innych kwestii.

TRASY 2 WYCIECZEK PIESZYCH I 4 SAMOCHODOWYCH - opatrzone klarownymi mapami i planami, m.in. przechadzek po lizbońskiej Alfamie, kwartałach Ribeiry w Porto, objazdu warownych wiosek w Serra da Marofa czy wypadu na Przylądek Świętego Wincentego.

PROPOZYCJE MNIEJ RUTYNOWYCH SZLAKÓW - w tym po Parku Narodowym Peneda-Geres, rzymskiej Conímbridze, wzdłuż dziewiczego wybrzeża Alentejo czy wśród bogatej, podzwrotnikowej roślinności Madery.

LISTY TEGO, CZEGO POMINĄĆ NIE WOLNO - w każdym omówionym w przewodniku regionie, a także przy trasie każdej wycieczki, wzbogacone o dokładne opisy szczególnie polecanych miejsc bądź atrakcji.

WSPANIAŁE ZDJĘCIA, GRAFIKI, PLANY I MAPY - ułatwią podjęcie decyzji, poruszanie się i gruntowne poznanie każdego miejsca.

Informacje dodatkowe o Portugalia przewodnik NG III wyd.:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2018-04-04
Kategoria: Przewodniki turystyczne
Tytuł oryginału: NG Traveler Guide Portugal

Kup książkę Portugalia przewodnik NG III wyd.

Portugalia przewodnik NG III wyd. - opinie o książce

Hiszpania. Przewodnik National Geographic
Fiona Dunlop0
Okładka ksiązki - Hiszpania. Przewodnik National Geographic

Nikt nie zna świata lepiej niż my Spędź urlop w Hiszpanii! Nasyć oczy widokiem zielonych dolin i ostrych granitowych szczytów. Zażyj morskich i słonecznych...