Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Ocena: 0 (0 głosów)

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.

,,Polskie mięso" to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia - tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Informacje dodatkowe o Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać:

Wydawnictwo: Krytyka polityczna
Data wydania: 2018-09-14
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 9788365853684
Liczba stron: 320

więcej

Kup książkę Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać - opinie o książce

Inne książki autora
Jak odebrałem dzieci Terlikowskiemu
Jaś Kapela0
Okładka ksiązki - Jak odebrałem dzieci Terlikowskiemu

Walka trwa. Cywilizacja śmierci dostaje zadyszki, dzieci nienarodzone sięgają po broń i prawo do obrony własnej. Gdy odmawiasz swojemu chłopakowi Smoleńska...

Reklama
Jaś Kapela0
Okładka ksiązki - Reklama

"Przerażająco dojrzały a zarazem frywolny debiut Jasia Kapeli zapowiada podniesienie poprzeczki dla młodych poetów polskich o co najmniej świetlny...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy