Pokuta Henry`ego

Henry Chase to koszmar każdej kobiety. Dla kariery i pieniędzy nie cofnie się przed niczym. Równie beznamiętnie niszczy ludzi spotkanych na swojej drodze, jak i dokonuje kolejnych podbojów łóżkowych. Pewnego dnia, za sprawą intrygującej dziewczyny budzi się jego sumienie. Henry wspierany przez Sophie, postanawia odkupić pięć najgorszych krzywd jakie kiedyś wyrządził ludziom.

Informacje dodatkowe o Pokuta Henry`ego:

Pokuta Henry`ego - opinie o książce

Avatar użytkownika - izabela81
izabela81
Przeczytane:2013-11-03, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki - 2013,
Jest to powieść o mężczyźnie, który dostał od życia "drugą szansę". Henry Chase to bezwzględny karierowicz, który dla kariery i pieniędzy nie cofnie się przed niczym, wyznając zasadę "po trupach do celu". Nie liczył się z nikim i niczym, do czasu załamania nerwowego. Wskutek splotu okoliczności poznaje niezwykłą kobietę - Sophie i wspólnie postanawiają naprawić pięć największych krzywd jakie Henry wyrządził innym w wyścigu do kariery. Sporządza listę pięciu największych świństw, jakie w życiu popełnił. By zdobyć serce dziewczyny przebywa swoistą drogę pokutną, naprawiając zło, które do tej pory uczynił. "Pokuta Henry'ego" to złożona i wielowątkowa opowieść o nadziei i tym, że nigdy nie jest za późno, aby naprawiać popełnione błędy. Całość opisana jest prostym językiem, a historia zawarta na kartach jest niezwykle wciągająca i aż dziwi, że książka ta jest tak mało popularna i niedoceniana. Mnie się bardzo podobała!