Pokonać lęki i fobie. Jak radzić sobie z niepokojem i napadami paniki

Każdy z nas odczuwa czasem lęk. Jednak co zrobić, gdy owe uczucie wymyka się nam spod kontroli, ogranicza nasze możliwości i satysfakcję z codziennego życia?

"Pokonać lęki i fobie" skierowana jest do osób, które poszukują sposobów radzenia sobie z nadmiernymi lękami i atakami paniki. Obok podstawowych informacji na temat przyczyn zaburzeń lękowych, autorzy zamieścili także opis kilku z nich. Książka zawiera wypowiedzi tych, którzy kiedyś zmagali się z lękiem oraz opisy ćwiczeń umożliwiających opanowanie paniki, pomagających zmienić sposób myślenia i zachowania. Dzięki praktycznym wskazówkom czytelnik uczy się akceptować odczuwane emocje i odbudowywać poczucie własnej wartości. Autorzy zachęcają go do pracy nad sobą i pokazują, jak wykorzystywać nowo nabyte umiejętności w rozmaitych sytuacjach społecznych.

Informacje dodatkowe o Pokonać lęki i fobie. Jak radzić sobie z niepokojem i napadami paniki:

Wydawnictwo: GWP
Data wydania: 2025-03-01
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 9788382582031
Tytuł oryginału: Embracing the Fear. Learning to Manage Anxienty and Panic Attacks

Tagi: Psychiatric & mental disorders

Kup książkę Pokonać lęki i fobie. Jak radzić sobie z niepokojem i napadami paniki

Virion. Legenda Miecza. Ona
Andrzej Ziemiański ;