Demony (nie mylić z diabłami!) towarzyszą człowiekowi od zarania dziejów, starając się jak mogą uprzykrzać mu życie. Obłaskawianiem i trzymaniem w ryzach demonów zajmują się specjalnie do tego predestynowani ludzie o szczególnie wyczulonych zmysłach, zwani Pogromcami Demonów. Każdy Pogromca wyszukuje i szkoli czeladnika który, gdy potrzeba, przejmuje jego obowiązki.
Mieszanka wartkiej akcji i humoru z elementami magii – idealna lektura dla całej rodziny, niezależnie od wieku. Wkrótce na ekranach kin!
Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2010-10-14
Tytuł oryginału: Demon keeper
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Jacek Manicki
Kontynuacja bestsellerowej powieści dla dzieci "Pogromca demonów". Do obowiązków Nathaniela, w skrócie: Nata, należy nadzór...
Przeczytane:2018-02-16, Ocena: 5, Przeczytałam, fantastyka, SF, 52 książki 2018, dla dzieci, przygoda,
Nat po śmierci swego mentora zostaje młodem Pogromną Demonów. W jego życiu pojawia się dziewczyna, ale też i były czeladnik, który został wyrzycony przez jego mistrza. To on własnie będzie próbowal odzyskac to co sprawił, a Nat spróbuje stawić mu czoła.
Książka ta jest taką lekką przygodówką z nutka fantastyki. Dosyć dobrze się ją czyta i ukazuje ona, że przyjaźń potrafi tworzyć tylko więzy i czy tylko ona?