Szybszy komputer za te same pieniądze? Wbrew pozorom jest to możliwe. Niniejsza książka jest przewodnikiem po sztuce taktowania procesorów komputera PC, tak by działały z częstotliwością wyższą od ustalonej przez producenta. Przetaktowanie nie tylko pozwoli przedłużyć okres użyteczności starszego sprzętu o rok lub dwa, ale także osiągnąć większą wydajność komputera PC, co może sprawić wiele radości. Niezależnie od tego, czy masz już doświadczenie w przetaktowywaniu, czy jesteś początkujący, stwierdzisz, że książka ta jest nieodzowna.
Dowiesz się między innymi: Dlaczego przedstawicielom przemysłu komputerowego nie zależy na informowaniu o możliwości przetaktowywania O metodach chłodzenia procesorów i zwiększania możliwości przetaktowywania oraz stabilności systemu O specyfikacjach i szczegółowych zaleceniach dotyczących przetaktowywania związanych z wszystkimi modelami procesorów firm Intel i AMD (ponad 100 modeli), w tym również najnowszych układów: Athlon XP Thoroughbred i Pentium 4 Northwood. W jaki sposób przetaktować procesor przy użyciu ustawień BIOS-u i płyty głównej. O metodach rozwiązywania problemów i pomiarze wydajności komputerów PC. Przetaktowywanie nie musi być trudne do zrealizowania, a gdy odpowiednio do niego podejdziesz, nie musisz się obawiać zniszczenia posiadanego sprzętu. Traktując niniejszą publikację jako przewodnik, możesz być pewnym, że wydobędziesz ze swojego komputera maksymalną wydajność.
Opisano między innymi: Bezpieczne metody przetaktowywania procesorów Sposoby pomiaru wydajności PC Informacje o ponad 100 modelach procesorów Wskazówki, podpowiedzi i sprawdzone sposoby osiągania maksymalnej wydajności
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2003-06-10