Drobne rzeczy - wielkie zmiany
Gonimy za awansem, morderczo trenujemy, dążymy do ciągłego rozwoju, wykreślamy kolejne pozycje z listy zadań.
W social mediach widzimy wytrenowane ciała, uporządkowane domy i magiczne suplementy, które podobno leczą ze wszystkich schorzeń.
To przytłaczające!
Natalia Sosin-Krosnowska przekona Cię, że nie musisz kupować karnetu na siłownię, uczyć się pięciu języków obcych, rzucać wszystkiego i wyjeżdżać w Bieszczady, by Twoje życie było pełne i szczęśliwe. Możesz zadbać o swój dobrostan i osiągnąć mistrzostwo w self-care, wypracowując konkretne, proste i bezkosztowe nawyki.
Poznaj 52 sposoby na lepsze życie bez wydawania majątku.
Wypróbuj choć jeden - od razu poczujesz różnicę.
Może zaczniesz dzień od szklanki ciepłej wody albo spaceru po lesie?
Autorka wszystkie te sposoby sprawdziła na sobie. Czy działają? Tak, i ma to potwierdzenie w badaniach naukowych.
Zmieniaj swoje życie krok po kroku - bez przymusu i superdokładnego planu.
Poczuj się dobrze!
Natalia Sosin-Krosnowska - politolożka, socjolożka, dziennikarka. Od 2014 roku prowadzi program Daleko od miasta na antenie DOMO+. Przez 20 lat pracowała w mediach, m.in. ,,Polityce" i Polsat News. Współpracowała z magazynami ,,Madame Figaro" i ,,Elle". Porzuciła szybkie miejskie życie na rzecz domu na wsi. Kocha ludzi i chce się z nimi dzielić swoimi sposobami na dobre życie.
W 2021 roku wydała książkę Rozmowy przy stole, będącą efektem jej podróży po najpiękniejszych agroturystykach w Polsce.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-03-08
Kategoria: Poradniki
Hałas, smog, zabójcze tempo. Brak czasu na oddech, książkę i rozmowę z przyjaciółmi. Zapełniony kalendarz nie przewiduje czasu na chorobę, a budzik znów...
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające...
Przeczytane:2023-05-07, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Ulubione, polecam, 52 książki 2023, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2023, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2023 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2023,
Książka Poczuj się dobrze powstała w czasie pandemii, która dla wielu z nas była trudnym do przetrwania czasem. Dokuczliwe ograniczenia, obawy o zdrowie, docierające wciąż smutne wieści powodowały stres, wpływały źle na psychikę. Były to lata, które jednych dołowały, a innych motywowały do działania, by nie poddawać się ogólnospołecznym nastrojom. Jedną z takich osób była pani Natalia Sosin-Krosnowska, dla której ten trudny czas był okazją do pracy nad sobą. Szukała sposobów, by poczuć się lepiej, mimo niezbyt wesołej sytuacji. Nauczyła się bardziej dbać o siebie nie tylko pod względem fizycznym, ale też duchowym i mentalnym. Zaakceptowała to, na co nie mamy wpływu. Swoje doświadczenia i zdobytą wiedzę postanowiła przekazać w książce Poczuj się dobrze. Otrzymała piękną okładkę z subtelną grafiką. Już patrząc na nią można poczuć spokój i miłe odczucia wizualne.
Natalia Sosin-Krosnowska pokazuje, że nie trzeba robić zbyt wiele, by poczuć się dobrze. Ma nadzieję, że Poczuj się dobrze będzie inspiracją do własnych poszukiwań. Przekonuje, że czasami wystarczy drobna zmiana nawyków, czy spacer wśród pięknych krajobrazów lub też towarzystwo przyjaciół, by poprawił się nam lepszy nastrój. Tych sposobów jest bardzo dużo, ale na pewno w jednej książce nie jest możliwe wymienienie wszystkich metod, gdyż każdy ma swoje sposoby na dobre samopoczucie.