Nie ma dymu bez ognia, a nikt nie wie tego lepiej niż łowczyni nagród z New Jersey Stephanie Plum.
Na pustej parceli budowlanej Vincenta Pluma porzucane są martwe ciała. Nikt nie wie, kim jest zabójca i jaki jest klucz wyboru ofiar. Oczywiste jest natomiast, że nazwisko Stephanie jest na liście zabójcy i to, że mało jest czasu na jego znalezienie. Na dodatek w Trenton pojawia się była gwiazda piłki nożnej z czasów licealnych Stephanie. Czy jej rozterki sercowe mają szansę się zakończyć?
Cała rodzina bowiem dąży do tego, aby trzydziestolatka w końcu sie ustatkowała. Gdy na dodatek babcia Joe Morellego spojrzy na Stephanie "urocznym okiem", będzie to znak, że nadszedł czas, aby uciec z miasta. Morderca czający się za rogiem, garść gorących mężczyzn, a także zlecenie schwytania tańczącego niedźwiedzia i emerytowanego wampira wygląda na to, że życie Stephanie pójdzie z dymem.
Wydawnictwo: Fabryka Słów
Data wydania: 2016-10-28
Tytuł oryginału: Smokin' Seventeen
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Dominika Repeczko
I choć z początku to niekończące się pasmo problemów może ciut dziwić odbiorcę, to po którymś tomie byłby on zdziwiony brakiem kłopotów. Ot, taki urok głównej bohaterki. Każdy z nas zna takiego człowieka, który przyciąga tarapaty jak magnes i nic tu nie poradzi inteligencja, ogromna charyzma czy nawet królicze łapki. Stephanie jako łowca nagród ma ciągłe problemy nie tylko z uciekającymi przestępcami, lecz także z nieustannym brakiem kasy. Jedno prowadzi do drugiego, ale na całe szczęście ma niesamowitych przyjaciół, którzy są tak niecodzienni w swoim zachowaniu i charakterach, że aż przyjemnie się o nich czyta.
Wpadki w pracy, wpadki w otwartym życiu miłosnym i wreszcie wpadki w domu - to kwestie, z którymi musi mierzyć się Stephanie na co dzień. Ale z drugiej strony ma Komandosa, który zawsze pożyczy jej drogi samochód jak tylko ładnie się uśmiechnie. Co więcej, ma Joe, który chętnie zaciągnie ją do łóżka jak przystało na namiętnego Włocha. A jakby atrakcji było mało, obecnie jej miejscem pracy jest dziwny autobus, którym kieruje wielki hobbit z małym rozumkiem.
Calość recenzji na zukoteka.blox.pl
Something big is brewing in Trenton, N.J., and it could blow at any minute. Stephanie Plum might not be the world's greatest bounty hunter, but she knows...
Stephanie Plum bez problemu trafia na trop Loretty Rizzi. Ale nawet ten sukces nie gwarantuje słodkiego miłego życia. Okazuje się, że facet Stephanie,...
Przeczytane:2017-07-10, Ocena: 4, Przeczytałam, Egzemplarz recenzencki, Mam,