Nie ma dymu bez ognia, a nikt nie wie tego lepiej niż łowczyni nagród z New Jersey Stephanie Plum.
Na pustej parceli budowlanej Vincenta Pluma porzucane są martwe ciała. Nikt nie wie, kim jest zabójca i jaki jest klucz wyboru ofiar. Oczywiste jest natomiast, że nazwisko Stephanie jest na liście zabójcy i to, że mało jest czasu na jego znalezienie. Na dodatek w Trenton pojawia się była gwiazda piłki nożnej z czasów licealnych Stephanie. Czy jej rozterki sercowe mają szansę się zakończyć?
Cała rodzina bowiem dąży do tego, aby trzydziestolatka w końcu sie ustatkowała. Gdy na dodatek babcia Joe Morellego spojrzy na Stephanie "urocznym okiem", będzie to znak, że nadszedł czas, aby uciec z miasta. Morderca czający się za rogiem, garść gorących mężczyzn, a także zlecenie schwytania tańczącego niedźwiedzia i emerytowanego wampira wygląda na to, że życie Stephanie pójdzie z dymem.
Wydawnictwo: Fabryka Słów
Data wydania: 2016-10-28
Tytuł oryginału: Smokin' Seventeen
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Dominika Repeczko
I choć z początku to niekończące się pasmo problemów może ciut dziwić odbiorcę, to po którymś tomie byłby on zdziwiony brakiem kłopotów. Ot, taki urok głównej bohaterki. Każdy z nas zna takiego człowieka, który przyciąga tarapaty jak magnes i nic tu nie poradzi inteligencja, ogromna charyzma czy nawet królicze łapki. Stephanie jako łowca nagród ma ciągłe problemy nie tylko z uciekającymi przestępcami, lecz także z nieustannym brakiem kasy. Jedno prowadzi do drugiego, ale na całe szczęście ma niesamowitych przyjaciół, którzy są tak niecodzienni w swoim zachowaniu i charakterach, że aż przyjemnie się o nich czyta.
Wpadki w pracy, wpadki w otwartym życiu miłosnym i wreszcie wpadki w domu - to kwestie, z którymi musi mierzyć się Stephanie na co dzień. Ale z drugiej strony ma Komandosa, który zawsze pożyczy jej drogi samochód jak tylko ładnie się uśmiechnie. Co więcej, ma Joe, który chętnie zaciągnie ją do łóżka jak przystało na namiętnego Włocha. A jakby atrakcji było mało, obecnie jej miejscem pracy jest dziwny autobus, którym kieruje wielki hobbit z małym rozumkiem.
Calość recenzji na zukoteka.blox.pl
Miliony Amerykanek szaleją za Stephanie Plum. To dziewczyna, która zawsze wychodzi na swoje. Książka, która wciąga jak kolejny odcinek serialu...
Książki o Stephanie Plum są jak kolejne odcinki dobrego serialu – śmieszne i wciągające. Każda kolejna to inna historia oraz nowe przygody dziewczyny...
Przeczytane:2017-07-10, Ocena: 4, Przeczytałam, Egzemplarz recenzencki, Mam,