Plaga to jedna z ostatnich powieści osadzonych w okresie Nowej Republiki wypełnionej ciężkimi zmaganiami. Co zaprezentował nam Jeff Grubb?
Przestrzeń Huttów to miejsce wyjątkowo niebezpieczne, w którym mało kto może sobie radzić od tak. W tym miejscu zjawia się samotny Rycerz Jedi.
Wykonując zadanie pozyskania cennych współrzędnych dla Zakonu, młody uczeń Jedi niestety ginie w tajemniczych okolicznościach. Jego tropem podąża jego Mistrz. Archiwista zakonu Mander Zuma na własną rękę chce wyjaśnić co się stało i kto dokonał zabójstwa.
Poszukiwania wskazówek po mordercach padawana, nasz bohater zastanawia się czy na pewno stoi on na dobrej stronie i czy należycie wykonuje swoje obowiązki. W pewnej chwili trafia do półświatka przestępczego, gdzie jego życie będzie zagrożone.
Rzeczywistość bezwzględnych przemytników, zabójców, łowców nagród oraz kryminalistów sprawia, że nasz bohater będzie musiał wykorzystać pełnię swoich umiejętności.
Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2013-09-26
Tytuł oryginału: Scourge
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Hikiert
Legendy Dominarii opowiadają o wielkim konflikcie, zasnutym mgłą dziejów. O konflikcie pomiędzy braćmi Urzą i Mishrą o rządy nad kontynentem Terisiare...
Chcę przeczytać,