Piłka ręczna cz. II - taktyka, metodyka nauczania, trening i przepisy gry

Piłka ręczna cz II - taktyka, metodyka nauczania, trening i przepisy gry - ksiazka adresowana do studentów Akademii Wychowania Fizycznego i nauczycieli. Zawiera metodykę nauczania taktyki, trening bramkarza, osnowy lekcji wychowania fizycznego, uwagi o treningu sportowym, organizację zawodów dzieci i młodzieży, szkolenie sportowe dzieci i młodzieży w piłce ręcznej. Taktyka to sposób prowadzenia walki sportowej uwzględniający regulaminy i przepisy danej dyscypliny, umiejętności i możliwości własn

Informacje dodatkowe o Piłka ręczna cz. II - taktyka, metodyka nauczania, trening i przepisy gry:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:
ISBN: 83-86336-52-8

Kup książkę Piłka ręczna cz. II - taktyka, metodyka nauczania, trening i przepisy gry

Piłka ręczna cz. II - taktyka, metodyka nauczania, trening i przepisy gry - opinie o książce

Piłka ręczna
Stanisław Paterka0
Okładka ksiązki - Piłka ręczna

Wykształcenie zawodnika wysokiej klasy, który potrafiłby wykorzystać w grze wszystkie elementy przyjęte w przygotowaniu go do zawodów, jest bardzo złożonym...

Stanisław Paterka0
Okładka ksiązki - Piłka ręczna. Część I - Technika, taktyka, trening, metodyka nauczania i przepisy gry

SPIS TREŚCIWprowadzenie (Andrzej Koniarek)1. CHARAKTERYSTYKA GRY W PIŁKĘ RĘCZNĄ2. RYS HISTORYCZNY 2.1. Rozwój piłki ręcznej na świecie 2.2. Rozwój...