Pestki winorośli i trzy jabłka. Reportaże z podróży po Gruzji i Armenii

"Pestki winorośli i trzy jabłka. Reportaże z podróży do Gruzji i Armenii" to książka barwna i smakowita, pełna zapachów, smaków i tajemnic, jakie skrywają Gruzja i Armenia - kraje, o których wiemy ciągle mało poza kilkoma frazesami i stereotypami. Marcin Sawicki, uważny i wrażliwy podróżnik, barwnie opisując zarówno bogatą historię i kulturę tego regionu, jak i współczesność, życie codzienne zwykłych ludzi, wykracza poza ramy klasycznego reportażu.

Informacje dodatkowe o Pestki winorośli i trzy jabłka. Reportaże z podróży po Gruzji i Armenii:

Data wydania: 2014-10-02
Kategoria: Literatura faktu, reportaż

Kup książkę Pestki winorośli i trzy jabłka. Reportaże z podróży po Gruzji i Armenii

Pestki winorośli i trzy jabłka. Reportaże z podróży po Gruzji i Armenii - opinie o książce

Avatar użytkownika - intres16
intres16
Przeczytane:2015-04-15, Ocena: 5, Przeczytałam, biblioteka, różności,
Bardzo fajna książka, choć przyznam, ze rzadko czytam książki o podróżach, bo sama wolę tam być, to ta była naprawdę fajna. Każdy może w niej znaleźć coś dla siebie. Mając ją w ręce i chodząc po opisywanych krajach można mieć wrażenie, ze mamy w ręce ciekawiej napisany przewodnik turystyczny. Polecam podróżującym :)
Tadżykistan. Opowieści z gór
Marcin Sawicki0
Okładka ksiązki - Tadżykistan. Opowieści z gór

Są kraje, których sama nazwa budzi mnóstwo skojarzeń i pozytywne emocje lub… jakiekolwiek emocje. A Tadżykistan? Co wiemy o tym, położonym w środkowej...

Biografie gwiazd
Marcin Sawicki0
Okładka ksiązki - Biografie gwiazd

Biografie Gwiazd: Tom Cruise, Dwayne Johnson, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Brad Pitt, Charlize Theron, Johnny Depp, Meryl Streep, Angelina Jolie...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk