Bogato ilustrowana książka przedstawiająca najciekawsze pod względem architektonicznym miasta i budowle naszego kraju. Katedry, zamki i pałace są świadectwem bogatych i skomplikowanych niekiedy dziejów Polski, a historie z nimi się wiążące Autorzy opowiedzieli w barwny i interesujący sposób. Wszystko zostało opatrzone ponad 150 wspaniałymi fotografiami i ilustracjami. To idealna książka dla wszystkich miłośników zabytków i podróżowania po Polsce! Znakomita pomoc dla uczniów, studentów i nauczycieli. Dzięki niej: - zachwycisz się najwspanialszą, polską architekturą; - poznasz historię zabytków i miejsc, w których powstały oraz ludzi i zdarzeń z nimi związanych; - dowiesz się wielu faktów, ciekawostek i legend o prezentowanych obiektach; - przypomnisz sobie najważniejsze pojęcia architektoniczne; - zaplanujesz wycieczkę do miejsc, które warto zobaczyć, w czym pomoże Ci czytelna mapa Polski oraz plany najważniejszych obiektów.Idealna książka dla wszystkich miłośników podróżowania, tajemnic i niesamowitych wrażeń. Znakomita pomoc dla uczniów, studentów i nauczycieli.27 pomysłów na wycieczkiMiejsca, obiekty i zabytki, które warto zobaczyćMalownicze zamki, pałace i ruiny, w których straszy
Informacje dodatkowe o Perły architektury Miejsca niezwykłe Cuda Polski (PAKIET):
Wydawnictwo: Publicat
Data wydania: b.d