Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego!
Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese?
Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem – wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta – na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania…
To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu świeży makaron, w każdej formie i w wielu… kolorach.
Dla miłośników włoskiej pasty – konieczność! Dla makaronowych pierwszoklasistów – elementarz! Dla starych kluskowych wyjadaczy – czysta przyjemność! Pasta z pasją!
(Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz, KUKBUK)
Odbiorcy:
- pasjonaci kuchni włoskiej i osoby chcące poszerzyć wiedzę teoretyczną i praktyczną o kulinariach ze słonecznej Italii
- wszyscy, którzy po prostu uwielbiają gotować, i ci, którzy cały czas nie mogą się zdobyć na odwagę, by nie robić ciągle tylko jajecznicy i kotletów schabowych.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera wszelkie informacje dotyczące świeżego ciasta makaronowego oraz pysznych sosów
- przepisy wyjaśnione krok po kroku są zilustrowane wspaniałymi zdjęciami; towarzyszą im ciekawostki i wskazówki dotyczące m.in. łączenia ich z odpowiednim winem
- książka została przygotowana przez renomowane włoskie wydawnictwo, a wszystkie zamieszczone w niej przepisy zostały opracowane i zilustrowane w redakcyjnej kuchni – w książce mogą się znaleźć jedynie te dania, które pozytywnie przechodzą próbę degustacji.
Informacje dodatkowe o Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch:
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2015-03-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-7971-040-9
Liczba stron: 256
Sprawdzam ceny dla ciebie ...