Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch

Ocena: 5 (1 głosów)
Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego!

Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese?

Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem – wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta – na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania… To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu świeży makaron, w każdej formie i w wielu… kolorach.

Dla miłośników włoskiej pasty – konieczność! Dla makaronowych pierwszoklasistów – elementarz! Dla starych kluskowych wyjadaczy – czysta przyjemność! Pasta z pasją! (Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz, KUKBUK)

Odbiorcy:
- pasjonaci kuchni włoskiej i osoby chcące poszerzyć wiedzę teoretyczną i praktyczną o kulinariach ze słonecznej Italii
- wszyscy, którzy po prostu uwielbiają gotować, i ci, którzy cały czas nie mogą się zdobyć na odwagę, by nie robić ciągle tylko jajecznicy i kotletów schabowych.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera wszelkie informacje dotyczące świeżego ciasta makaronowego oraz pysznych sosów
- przepisy wyjaśnione krok po kroku są zilustrowane wspaniałymi zdjęciami; towarzyszą im ciekawostki i wskazówki dotyczące m.in. łączenia ich z odpowiednim winem
- książka została przygotowana przez renomowane włoskie wydawnictwo, a wszystkie zamieszczone w niej przepisy zostały opracowane i zilustrowane w redakcyjnej kuchni – w książce mogą się znaleźć jedynie te dania, które pozytywnie przechodzą próbę degustacji.

Informacje dodatkowe o Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2015-03-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7971-040-9
Liczba stron: 256

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch - opinie o książce

Inne książki autora
Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku
Francesca Badi, Licia Cagnoni0
Okładka ksiązki - Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku

Kompletne kompendium, bogate w informacje i opatrzone ilustracjami, które zachęca do nauki przygotowywania bazowych produktów cukierniczych...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Lato drugich szans
Dagmara Zielant-Woś
Lato drugich szans
Cienie. Po prostu magia
Katarzyna Rygiel
Cienie. Po prostu magia
Suplementy siostry Flory
Stanisław Syc
Suplementy siostry Flory
Upiór w szkole
Krzysztof Kochański
Upiór w szkole
Piwniczne chłopaki
Jakub Ćwiek
Piwniczne chłopaki
Dolina Marzeń. Przeszłość
Katarzyna Grochowska
Dolina Marzeń. Przeszłość
Szczerbata śmierć
Arkady Saulski
Szczerbata śmierć
Bez litości
Michał Larek
Bez litości
Z okruchów nadziei
Anna Siedlecka
Z okruchów nadziei
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy