Pamiętnik Naukowy Profesora Geniusza. Życie na Ziemi

Ta 64-stronicowa, oryginalna książka zaprasza w fascynującą podróż do świata wiedzy. Spodoba się zwłaszcza nieco starszym uczniom szkoły podstawowej.

Młodzi naukowcy, dzięki kolorowym stronom tego tomiku, odkrywać będą najciekawsze fakty dotyczące Ziemi. Poznają zadziwiające zwierzęta i wspaniałe rośliny naszej planety, zajrzą w głąb wulkanów i zanurkują na dno oceanów. Wyruszą w niezwykłą wyprawę do prehistorii, podczas której poznają niesamowite dinozaury i pierwszych ludzi, naszych przodków.

Ta wyjątkowa encyklopedia, mająca formę ilustrowanego pamiętnika pełnego zapisków, wycinków z czasopism, rysunków i zdjęć, łączy w sobie tradycyjny sposób przekazywania wiedzy z nowoczesnymi środkami wyrazu i atrakcyjną szatą graficzną, przykuwającą uwagę młodego czytelnika i rozbudzającą jego wyobraźnię.

Przewodnikiem dla wszystkich spragnionych wiedzy odkrywców będzie Profesor Geniusz, który serdecznie zaprasza do wspólnej naukowej zabawy!

Pozostałe tytuły w serii:

Kup książkę Pamiętnik Naukowy Profesora Geniusza. Życie na Ziemi

Pamiętnik Naukowy Profesora Geniusza. Życie na Ziemi - opinie o książce

Nowa encyklopedia powszechna A-Z. Wydanie III uaktualnione 2007/2008
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Nowa encyklopedia powszechna A-Z. Wydanie III uaktualnione 2007/2008

40 tysięcy haseł, autorstwo pracowników naukowych Uniwersytetu Jagiellońskiego i Polskiej Akademii Nauk, niezbedne kompendium wiedzy o przeszłości i teraźniejszości...

100 wielkich miast świata
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - 100 wielkich miast świata

"100 wielkich miast świata" to zaproszenie do niezwykłej podróży po największych metropoliach różnych kontynentów. Po miastach bliskich i znanych...

Rok szarańczy
Terry Hayes