Pamiętaj, kim jesteś. Życiowe historie inspirujące serce i umysł

15 niezwykłych wykładów -- profesorowie Harvard Business School o przywództwie * O upadkach, które czynią Cię wielkim * O podejmowaniu ryzyka bez strachu * O przekładaniu talentu i pasji pracowników na wzrost dochodów firmy Znajdź chwilę, by się wyciszyć, oderwać od codziennego zgiełku i spojrzeć na życie z szerszej perspektywy. Poznaj historie, które utkwią Ci w pamięci na bardzo długo. Jedne z nich pomogą Ci lepiej poznać Twoją własną naturę, inne podniosą Cię na duchu w chwilach kryzysu, a jeszcze inne uchronią przed poważnymi błędami w pracy i w sprawach osobistych. Przeczytaj te historie, a być może kiedyś, gdy znajdziesz się na rozstaju dróg życiowych, przypomnisz sobie o nich i odnajdziesz ukryte w nich drogowskazy.W Harvard Business School kultywowany jest pewien stary zwyczaj. Na ostatnich zajęciach w każdym semestrze wykładowca odkłada na bok program zajęć i opowiada inspirującą historię. Tak było przez wiele lat -- aby usłyszeć którąś z tych historii, musiałeś być studentem Harvard Business School. Aż pewnego dnia Daisy Wademan spisała najciekawsze z nich i udostępniła ludziom na całym świecie. Tak powstała ta książka. A zebrane w niej historie traktują: * o tym, dlaczego zawsze powinieneś pamiętać, kim jesteś, * o sile, jaką dają dobre relacje z ludźmi, * o tym, że życie jest drogą -- aby zrozumieć przyszłość, musisz spojrzeć w przeszłość, * o oddzielaniu pracy od życia prywatnego, * o tym, co znaczy "czynić dobro", * o tym, skąd czerpać motywację do życia.

Informacje dodatkowe o Pamiętaj, kim jesteś. Życiowe historie inspirujące serce i umysł:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2006-07-04
Kategoria: Poradniki
ISBN: 83-246-0516-9

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Pamiętaj, kim jesteś. Życiowe historie inspirujące serce i umysł

Pamiętaj, kim jesteś. Życiowe historie inspirujące serce i umysł - opinie o książce