Ostatnia nuta

Ethan podczas muzycznych studiów w Wiedniu poznaje Annę i zakochuje się w dziewczynie od pierwszego wejrzenia. Pobierają się i mają nadzieję, że spędzą ze sobą każdą chwilę życia, wspólnie się starzejąc.

Ethan obiecuje żonie, że na pierwszą rocznicę ślubu skomponuje dla niej piosenkę... Rzeczywistość okazuje się o wiele trudniejsza. Ethan pracuje jako kompozytor dżingli reklamowych w dużej agencji. Pochłonięty pracą ma coraz mniej czasu dla rodziny i zapomina o swoim przyrzeczeniu złożonym w dniu ślubu.

Kiedy Anna ulega poważnemu wypadkowi, a lekarze nie dają jej dużych szans na przeżycie, Ethan wspomina wszystkie wspólne chwile - nagle odkrywając, że wciąż nie powstała piosenka dla Anny, którą obiecał jej przed laty. Czy nie jest za późno, by ją stworzyć?

Informacje dodatkowe o Ostatnia nuta:

Wydawnictwo: HACHETTE
Data wydania: 2012-06-01

Kup książkę Ostatnia nuta

Ostatnia nuta - opinie o książce

Avatar użytkownika - ania87
ania87
Przeczytane:2013-12-12, Ocena: 5, Przeczytałam,
Piękna historia, która wciąga od pierwszych stron.Miłość w Wiedniu, piękny krajobraz, którego opisy sprawiały,że chciałoby się tam pojechać.Cudowna opowieść o miłości silniejszej niż wszystkie przeciwności losu i oczywiście o muzyce, która była niezwykłym tłem tej historii.Płakałam nie raz czytając tą książkę, ale jedno jest pewne nie można się oderwać od tej historii.
Avatar użytkownika - codzienna
codzienna
Przeczytane:2024-12-05, Ocena: 5, Przeczytałem, 52 ksiązki 2024, Posiadam,

Piękna i wzruszająca książka,która zmusza czytelnika do zastanowienia się nad swoim życiem.

Biorąc do ręki "Ostatnia nutę" pomyślałam sobie ,że to zwykłe romansidło,że wiem jak się zakończy..żyli długo i szczęśliwie.Dobrze jednak,że dałam sznasę tej książce bo jak się okazało ma ona w sobie drugie dno,które skrywa wiele prawd życiowych

Ethan po poślubieniu Anny,zatraca się w swojej pracy,tłumacząc ,że robi to dla dobra rodziny ,dla ich córeczki.Nie daje sobie wytłumaczyć,że pieniądz to nie wszystko.Jest głuchy na prośby żony.Zapomina nawet,że obiecał Annie,że stworzy dla niej ,na pierwsza rocznicę ślubu piosenkę...Wszystko się zmienia ,gdy Anna ulega poważnemu wypadkowi.Życie Ethana zostaje wywrócone do góry nogami.Czy da sobie radę w opiece nad małą córeczką ?,Czy zdąży stworzyć dla Anny piosenkę?

"Ostatnia nuta" to życiowa książka,która niesie w sobie sporo smutku i żalu,ale ma również w sobie cel ukazania jaką moc ma siła przebaczenia.Tej cechy uczy Ethana jego dziadek,który przywołuje wspomnienia tragicznej II wojny światowej.

Jest to piękna historia,która zapewne wzruszy niejednego czytelnia,ciepła i przyjemna ,a której zakończenia zapewne się nie spodziewacie.Polecam

Avatar użytkownika - Muminka789
Muminka789
Przeczytane:2014-09-09, Ocena: 4, Przeczytałam,
Słodkie nieszczęścia
Kevin Alan Milne0
Okładka ksiązki - Słodkie nieszczęścia

Sophie Jones wie aż nazbyt dobrze, co to życiowa tragedia. Kiedy tylko próbuje zrobić krok naprzód, jej przeszłość przytłacza ją niczym ogromny...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska