Kolejna część opowieści o historii Polski oparta na tekstach Bronisława Geberta - dyrektora lwowskiego gimnazium - i jego żony Gizeli. Bez nadmiaru dat i nazwisk, które trzeba zapamiętać, poznajemy czasy jednoczenia Polski przez Władysława Łokietka i budowy silnego państwa przez Kazimierza Wielkiego, słuchamy, jak żyli Polacy za ostatnich Piastów i jakie mieli kontakty z sąsiadami. Godzina, dzięki której świat historii staje się ciekawy i przyjazny! Czyta: Beata Łuczak Muzyka: Maria Pomianowska Realizacja i opracowanie muzyczne: Tomasz Budkiewicz Czas nagrania: 63:39 Nośnik: 1 x Audio CD.

Informacje dodatkowe o Opowiadania z dziejów ojczystych Tom II - Polska za Piastów - Od Władysława Łokietka do Kazimierza Wielkiego:

Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 83-60339-07-4

Kup książkę Opowiadania z dziejów ojczystych Tom II - Polska za Piastów - Od Władysława Łokietka do Kazimierza Wielkiego

Opowiadania z dziejów ojczystych Tom II - Polska za Piastów - Od Władysława Łokietka do Kazimierza Wielkiego - opinie o książce

Ssaki lasów i łąk
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Ssaki lasów i łąk

Czy wiesz, że zwierzęta, które w dzieciństwie ssą mleko matek to ssaki? W naszych lasach i na łąkach żyje dużo ssaków. Jedne są duże, inne małe. Mają różne...

Berlitz. Przewodnik. Praca w Wielkiej Brytanii
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Berlitz. Przewodnik. Praca w Wielkiej Brytanii

Przewodnik Praca w Wielkiej brytaniiI został napisany specjalnie dla Polaków wybierających się do Wielkiej Brytanii w poszukiwaniu pracy. Od maja 2004...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk