Operacja Czerwona Kokardka

Policja w Elvestad prowadzi śledztwo w sprawie serii tajemniczych kradzieży, ale nie zauważa kilku ważnych śladów. Między innymi tego, że wszystkie domy, w których doszło do włamania, zostały wcześniej oznakowane. Biuro Detektywistyczne nr 2 rusza do akcji! Tiril, Oliver i Otto muszą nie tylko dowiedzieć się, kto za tym stoi, ale też złapać złodziei, zanim ci wyjadą z ich miasteczka.

Informacje dodatkowe o Operacja Czerwona Kokardka:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2022-03-23
Tytuł oryginału: Operasjon Rd Slyfe

Kup książkę Operacja Czerwona Kokardka

Operacja Czerwona Kokardka - opinie o książce

Avatar użytkownika -

Przeczytane:2022-04-17, 26 książek 2022,

To najnowszy - już osiemnasty tom świetnej serii detektywistycznej.
Policja w Elvestad prowadzi śledztwo w sprawie serii tajemniczych kradzieży, ale nie zauważa kilku ważnych śladów. Między innymi tego, że wszystkie domy, w których doszło do włamania, zostały wcześniej oznakowane w szczególny sposób. Biuro Detektywistyczne nr 2 rusza do akcji! Tiril, Oliver i Otto muszą nie tylko dowiedzieć się, kto za tym stoi, ale też złapać złodziei, zanim ci wyjadą z ich miasteczka.
Młodzi detektywi potrafią genialnie dedukować i szybko wpadają na trop złodziei. Czy zdążą zapobiec ucieczce rabusiów?

Na końcu książki na młodych czytelników czeka kilka fajnych detektywistycznych aktywności.

Znam wszystkie części przygód młodych detektywów i zawsze z niecierpliwością czekam na kolejny tom.
Seria przeznaczona jest dla trochę mlodszych czytelników - do samodzielnego czytania 6+, ale wierni - starsi czytelnicy, nie będą rozczarowani.

Wiecie, że włamywacze dobrze przygotowują się do "swojej pracy"? Obserwacja, oznaczenia mieszkań -- tak przygotowują się do okradania naszych domów.

Używają też specjalnych kodów i oznaczają swój teren, więc jeśli znajdziecie: rysunek w kształcie diamentu, trójkąt, krzyżyk, wzór zygzaku, znak greckiej alfy, przekreślony okrąg, taśmę klejącą na zamku od drzwi, albo monetę na wycieraczce - dzwońcie na Policję!! W 18 tomie Biura Detektywistycznego nr 2 J?rna Liera Horsta, pt. "Operacja Czerwona Kokardka" najlepsi norwescy bohaterowie książek dla dzieci wszech czasów: Tirill, Oliwer i pies Otto odkrywają ślady, których nie zauważają policjanci. To znaki pozostawione przez włamywaczy, seryjnie okradających domy mieszkańców Elvestad. Młodzi detektywi nie tylko dowiadują się, kto stoi za włamaniami, ale też pomagają ich złapać nim uciekną z miasteczka, czym przyczyniają się do odnalezienia ukradzionych przedmiotów. Jeśli jeszcze nie znacie tej serii książek detektywistycznych dla dzieci, to szczerze wam ją polecam. Duży druk, cieszące oko ilustracje Hansa J?rgena Sandnesa, możliwość odkrywania zagadki wraz z bohaterami, wartka akcja z pewnością zadowoli także te dzieci, które rozpoczynają przygodę z czytaniem. Tę serię czyta się z prawdziwą przyjemnością.

Operacja Złoty Ząb
Jrn Lier Horst0
Okładka ksiązki - Operacja Złoty Ząb

Oliver odkrył coś podejrzanego, co chce pokazać Tiril. Na szlabanie blokującym wjazd do starego młyna wisi fałszywa kłódka. Sprawa staje się jeszcze bardziej...

Operacja Mumia
Jrn Lier Horst0
Okładka ksiązki - Operacja Mumia

Muzeum w Elvestad planuje wystawę o starożytnym Egipcie, której główną atrakcją ma być prastara mumia. Jednak podczas przygotowań dochodzi do kilku wypadków...