Inne wydania:

To Ty masz kontrolować swój czas, a nie on ciebie.

Dobre rady są naprawdę dobre, gdy są sprawdzone na własnej skórze. Bożena Kowalkowska od lat uczy freelancerów, etatowców i pracujących rodziców, jak dobrze planować, żeby mieć więcej czasu dla siebie, swoich bliskich i na swoje pasje. Temat zna od podszewki, bo jako koordynatorka różnych projektów i mama dwójki dzieci nieraz mierzyła się z kryzysem czasowym i musiała opanować temat organizacji życia zawodowego i domowego.

Książka, którą trzymasz w ręku nie jest klasycznym poradnikiem. To bardzo osobista, ale też praktyczna opowieść o głębokiej zmianie, która pozwoliła młodej kobiecie odzyskać nie tylko czas, ale też sprawczość i kontrolę nad własnym życiem.

Dzięki tej książce nauczysz się jak ustalać priorytety i cele, jak stworzyć koszyk zadań i odchudzić listę obowiązków oraz jak zmienić złe nawyki w dobre. Już nigdy nie ogarnie Cię chaos i związany z tym stres. Raz na zawsze ustalisz swój zawodowy, osobisty i rodzinny kalendarz, poznasz podstawowe zasady organizacji czasu, a na czele tej listy znajdziesz tę najważniejszą - przyjemność. Bo żeby być szczęśliwym człowiekiem i móc doświadczać radości, trzeba mieć na to czas. Uwierz w moc praktycznych działań i prostych rozwiązań. Poznaj metodę małych kroków, drobnych impulsów lub inspiracji, które mogą dać początek całej lawinie fundamentalnych zmian.

Jeśli dzięki przeczytaniu tej książki znajdziesz w sobie chęć do wprowadzenia choćby jednej małej zmiany, to znaczy, że już odniosłeś sukces.

Informacje dodatkowe o Odzyskać czas. Jak zrobić porządki w kalendarzu, pracy, głowie i wreszcie mieć czas na życie:

Wydawnictwo: Wielka Litera
Data wydania: 2020-09-16
Kategoria: Poradniki

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty bóg

Kup książkę Odzyskać czas. Jak zrobić porządki w kalendarzu, pracy, głowie i wreszcie mieć czas na życie

Odzyskać czas. Jak zrobić porządki w kalendarzu, pracy, głowie i wreszcie mieć czas na życie - opinie o książce

Poza czasem. O potyczkach z codziennością
Bożena Kowalkowska0
Okładka ksiązki - Poza czasem. O potyczkach z codziennością

Dopełnienie książki Odzyskać czas. Szczere, życiowe i uwalniające historie. Ta książka wyrosła z błędów i potyczek, które pomimo posiadanej...

W swoim czasie. 27 historii o odzyskiwaniu życia
Bożena Kowalkowska0
Okładka ksiązki - W swoim czasie. 27 historii o odzyskiwaniu życia

Wyobraź sobie swój idealny dzień. Taki, w którym nie ma ani pośpiechu, ani nudy, za to na wszystko jest czas. Na samą myśl o presji czasu, wydajności...