Opracowania mocno akcentują panujący w tej epoce przewrót w poglądzie na świat i człowieka. Autorka dzięki swojemu wieloletniemu doświadczeniu w pracy pedagogicznej opracowała te zagadnienia, których wymaga się od ucznia na lekcjach języka polskiego, w tematach wypracowań szkolnych i na maturach. Jednocześnie pominęła nieistotne i zbędne zagadnienia, bardzo często niepotrzebnie opisywane w innych tego typu publikacjach.

Informacje dodatkowe o Odrodzenie. Zakres podstawowy i rozszerzony. Lektury dla szkół ponadgimnazjalnych:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:
ISBN: 83-915325-8-5

Kup książkę Odrodzenie. Zakres podstawowy i rozszerzony. Lektury dla szkół ponadgimnazjalnych

Odrodzenie. Zakres podstawowy i rozszerzony. Lektury dla szkół ponadgimnazjalnych - opinie o książce

Lektury gimnazjum A - Z. Klasa 1- 3
Teresa Nowacka0
Okładka ksiązki - Lektury gimnazjum A - Z. Klasa 1- 3

Książka zawiera wszystko to, co jest wymagane od uczniów klas I-III gimnazjum. Jest ona przydatna zarówno do nauki w ciągu roku szkolnego jak i podczas...

Teresa Nowacka0
Okładka ksiązki - Starożytność. Zakres podstawowy i rozszerzony. Lektury dla szkół ponadgimnazjalnych

Autorce udało się wyjątkowo trafnie dokonać analizy przerabianych na lekcjach fragmentów Biblii. Dobór przedstawionej tematyki odnośnie literatury greckiej...

Virion. Legenda Miecza. Ona
Andrzej Ziemiański ;