Od wschodu do zachodu. Antologia wierszy Polaków z całego świata

Antologia ,,Od wschodu do zachodu" zawiera wiersze polskich poetów rozsianych po całym świecie. To druga część antologii (pierwsza nosiła tytuł ,,Czytam wasze wiersze"), która miała swój początek w marcu 2020 roku w projekcie internetowym ,,Ogrodowe czytania czwartkowe". Jego inicjatorem i prowadzącym jest aktor, Robert Tondera. To on co tydzień spośród setek nadsyłanych utworów wybierał te najlepsze, by potem czytać je na swoim kanale na YouTube i fanpage'u. Ten społeczny projekt zrodził się zatem z potrzeby artystycznej aktywności podczas pandemii. Teraz trafia do czytelnika w formie drukowanej.

Inspiracją do kontynuacji antologii były wiersze polskich poetów z Litwy, ale swoje utwory nadsyłali również twórcy z Niemiec, Kanady, Australii, Polski i wielu innych krajów.

Antologia wspiera projekt pomocy dzieciom autystycznym, głuchym i niedosłyszącym ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 2 w Otwocku.

Informacje dodatkowe o Od wschodu do zachodu. Antologia wierszy Polaków z całego świata:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2021-08-02
Kategoria: Poezja

Tagi: bóg

Kup książkę Od wschodu do zachodu. Antologia wierszy Polaków z całego świata

Od wschodu do zachodu. Antologia wierszy Polaków z całego świata - opinie o książce

Tatry
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Tatry

"Tatry - najwyższe i najpiękniejsze góry Polski, dla wielu najpiękniejsze góry świata. Stosunkowo niewielkie, ale mimo to oferujące prawdziwie alpejskie...

Królewna Śnieżka Klasyka Światowa
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Królewna Śnieżka Klasyka Światowa

Śliczną królewnę Śnieżkę kochają dzieci na całym świecie. Jej historia towarzyszy im przez całe dzieciństwo. Dzięki niej wierzymy, że dobro zwycięża nad złem....

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk