NLP. Studium struktury subiektywnych doświadczeń

Poznaj tajniki nowoczesnej metody kierowania własnym umysłem * Zbadaj modele ludzkiego zachowania * Dowiedz się, czym są strategie i naucz się z nich korzystać * Wykorzystaj NLP w edukacji i pracyProgramowanie neurolingwistyczne (NLP) jest techniką pozwalającą w świadomy sposób kierować działaniem umysłu ludzkiego. NLP nie jest zbiorem teoretycznych rozważań -- to zestaw narzędzi pozwalających na organizowanie i reorganizowanie własnego subiektywnego doświadczenia lub doświadczenia innej osoby w celu zdefiniowania i uzyskania dowolnego zachowania. Technika ta stosowana jest między innymi podczas szkoleń, sesji terapeutycznych i treningu sportowego do wyzwolenia w ich uczestnikach ukrytych umiejętności, wyeliminowania niepożądanych lęków i zahamowań oraz rozwiązywania wewnętrznych konfliktów.Książka "NLP. Studium struktury subiektywnych doświadczeń" to wprowadzenie do tematyki programowania neurolingwistycznego. Przedstawia podstawowe pojęcia związane z NLP i opisuje jego najważniejsze narzędzia. Czytając ją, poznasz historię programowania neurolingwistycznego, dowiesz się, jak modelować subiektywne doświadczenie oraz tworzyć i wykorzystywać strategie. Nauczysz się stosować techniki NLP w reklamie, sprzedaży i procesie rekrutacji personelu. * Tworzenie schematów reprezentacji * Wykorzystywanie modelu TOTE * Definiowanie strategii * Zastosowanie strategii w edukacji * NLP w zastosowaniach biznesowych * Utrwalanie strategii podczas sesji NLP

Informacje dodatkowe o NLP. Studium struktury subiektywnych doświadczeń:

Wydawnictwo: Onepress